Joe Volk

Nieuw album Joe Volk uit op Glitterhouse Records

Joe VolkJoe Volk is een solo artiest uit Bristol die op dit moment in Bern, Zwitserland woont. Hij was één van de eerste artiesten die door Invada Records werd getekend, het label waar Geoff Barrow van Portishead aan het roer staat. Zijn nieuwe solo LP Happings and Killings komt 18 maart 2016 uit op het Glitterhouse Records label. Volk zal begin 2016 door Engeland en Europa touren met een nieuwe live band.

Joe Volk is bekend geworden als de originele zanger en tekstschrijver van de band Crippled Black Phoenix, en stond onder contract bij Domino Publishing met Justin Greaves, de andere songwriter in de band naast Joe zelf. Na zes studio albums, een live album en verschillende EP’s verliet Volk de band in 2013 om zich te focussen op zijn solocarrière.

Volk is ook componist. Hij heeft bijvoorbeeld materiaal geschreven voor onafhankelijke Europese en Britse korte films. Daarnaast is zijn materiaal gebruikt door de BBC, HBO en heeft opdrachten gedaan voor National Geographic. Volk droeg zijn steentje bij aan de documentaire over straatartiest Banksy, getiteld Exit Through The Gift Shop, die genomineerd was voor de Academy Award.