PAUW

PAUW op 26 maart naar Patronaat

In 2014 meldt de Nederlandse psychedelische rocksensatie zich aan de hand van enkele eigenhandig opgenomen demo’s aan voor het rondreizende festival ‘Popronde’. Ze worden maar liefst 38 keer geboekt en zijn hiermee de meest gevraagde act uit de geschiedenis van het festival. Voor het uitbrengen van een EP tekent PAUW bij Goomah Music en in de tussentijd verzorgen ze het voorprogramma voor onder andere Temples en Elephant Stone.

In de luwte van alle aandacht nemen ze samen met producer Roel Blommers hun debuut-EP op. Deze wordt in de media lovend ontvangen en is binnen een week uitverkocht. Single Shambhala wordt door 3voor12 tot Single van de week en door Pinguin Radio tot IJsbreker bekroond.

Met optredens op o.a. Noorderslag, Where The Wild Things Are, Paaspop, Dauwpop, London Calling en diverse bevrijdingsfestivals maakt de band in Nederland in korte tijd naam. Tevens mag de eerste uitverkochte clubtour een feit genoemd worden. De band boort ook het buitenland aan met optredens, waaronder Liverpool Psych Fest (UK), VOID Fest (DE) en Deep In The Woods (BE) worden aangedaan. Naast het vele spelen op festivals als Lowlands en Into The Great Wide Open wordt er ook geopend voor het Britse Kasabian. Afgelopen najaar bracht de band hun eerste album Macrocosm Micrososm uit via Caroline Benelux.

Support: Tamarin Desert maakt 60’s georiënteerde psychpop/rock à la Tame Impala en Pond, gecombineerd met vettige fuzzriffs en grooves die wat weg hebben van bijvoorbeeld Led Zeppelin en de rammelige gitaartjes van King Gizzard & the Lizard Wizard. Psychedelica met ballen dus!

LIVEDATA 26/03
Patronaat, Haarlem