Gemma Ray

Gemma Ray op 8 oktober naar Poppodium Atak

Gemma RayDe Britse zangeres Gemma Ray is geboren in Essex en woont tegenwoordig in Berlijn. Sinds haar 15e schrijft en zingt zij haar eigen songs. Zij is met haar opleiding als reisadviseur gestopt om vol voor de muziek te kunnen gaan. In 2004 bracht zij samen met haar band Gemma Ray Ritual, het eerste album uit. Er volgen nog 2 andere albums totdat zij in 2006 en 2007 ziek werd. De artsen hebben de ziekte nooit echt een naam kunnen geven, maar zij is gelukkig genezen. In deze tijd lag zij veel in het ziekenhuis. Toen ontstonden nieuwe songs, maar ook het besluit om zonder haar band verder te gaan.

Sindsdien treedt zij op als singer-songwriter zonder haar band. Zij won de Independent Music Award en bracht in de jaren 2012/2013 twee albums uit. Down Baby Down was een vinyl-only album met ‘fantasy soundtracks’ met vooral instrumentale nummers en koornummers. In 2014 bracht zij haar nieuwste album Milk For Your Motors uit, haar 6estudioalbum tot nu toe.

Haar muziek wordt beschreven als retropop uit de jaren 50 en 60 met invloeden van Nancy Sinatra, pop-noir, sideways blues, gothic folk, 60s girl-groep en filmischer rock-‘n-roll. Wat haar ook bijzonder maakt is dat zij tijdens haar optredens met een keukenmes op haar gitaar speelt. Inmiddels heeft zij al vaker in Nederland opgetreden met artiesten zoals Low, Seasick Steve en Kitty Daisy & Lewis. Wacht dus niet te lang met tickets kopen, dit wil je echt niet missen!

LIVEDATUM 08/10 Atak, Enschede