Bear's Den

Bear’s Den kondigt tweede studio-album en Nederlandse shows aan

Bear's DenDe Britse folk-pop band Bear’s Den kondigt vandaag de komst van hun tweede album Red Earth & Pouring Rain aan. Het nieuwe album zal op 22 juli 2016 verschijnen via Communion/Caroline International. Red Earth & Pouring Rain is de opvolger van het lovend ontvangen debuut Islands (2014) dat onder andere werd genomineerd voor de prestigieuze Ivor Novello songwriter-award en in Nederland grote indruk maakte bij zowel fans als media.

Het bracht Bear’s Den al naar Lowlands en naar het voorprogramma van Mumford & Sons in het Goffertpark. Ze wisten onder andere Paradiso, De Melkweg, De Oosterpoort en Doornroosje uit te verkopen en kwamen in de ether de dankzij support van de Nederlandse radio. Over twee maanden staat de band op Pinkpop om Nederland de eerste live-klanken van het nieuwe album te presenteren.

Red Earth & Pouring Rain werd samen met producer Ian Grimble in Wales opgenomen en ziet een muzikale progressie ten opzichte van Islands. Waar de folk-roots nog overduidelijk aanwezig zijn, worden ze nu meer vergezeld door 70’s en 80’s rock, knipogend naar Fleetwood Mac en Bruce Springsteen, maar ook naar meer hedendaagse artiesten als The National en Sufjan Stevens.

LIVEDATA 12/11 De Melkweg, Amsterdam 14/11 De Oosterpoort, Groningen 15/11 Tivoli Vredenburg, Utrecht