Onrust

Koningsnacht in Poppodium Volt: Onrust Editie 1 met zZz + Raveyards + THT

Poppodium Volt’s nieuwste concept gaat van start met de eerste editie op dinsdag 26 april. Dinsdag? Yes, Koningsnacht!  Onrust brengt Electric Sounds middels acts die dit live prima weten neer te zetten. Deze 1e editie kun je uit je dak gaan op het volgende:

THT
THT uit Eindhoven is producer/’elektronica wizzard’ Wouter en vocalist/sound designer Bas – een ultieme collaboratie gevonden met als resultaat een buitengemeen energieke en hypnotiserende live show! THT Live: een stuiterend Wouter over het podium, mixt en bewerkt de muziek op zijn zelf excentrieke gecreëerde ‘guitarmachine’. Bas looped en bewerkt zijn donkere stem als een extra instrument op de muziek. Beide betamen een eigenzinnig live show op het hedendaagse techno scene. Hun eerste album ‘Poka Yoke’ neemt je mee op een trip van opbouwende ritmes, pakkend rifjes en harde kicks tot een duwend bass met donkere, prikkelend diepe vocals. Poka Yoke staat voor ‘dummy proof’. Niet te pretentieus, doe maar normaal, lekker dansen!

Rauw. Diep. Aanstekelijk.

RAVEYARDS
De sound van Raveyards laat zich het beste omschrijven als geluid met echo’s uit allerlei soorten muziek en non-muziek: van de industrial buzzsaw sounds tot de sound van de scherpe vibrerende gitaren van een obscure B-film uit de 70’s. Hun muziek doet niet alleen een beroep op je oren, maar laat zien dat muziek esthetisch is en ruimte in beslag neemt. Like D Lynch zegt ‘my job is to marry sound and image’.. Raveyards spreekt deze taal vloeiend.

Watch them. Listen to them. Let them …

zZz
ZZz spreek je uit zoals de Fransen Jazz zeggen, min de J en de A; zZz is Daan Schinkel (orgel) en Björn Ottenheim (zang en drums); zZz drink je als een verraderlijke cocktail van sexy garage trance, rauwe electro en vuige rock&roll, om vervolgens te belanden in een spiraal van sferische psychedelica; zZz komt uit Amsterdam; zZz begon vanachter vaders orgel in een tochtige kelder; het debuut Sound of zZz kwam mei 2005 uit bij Excelsior Recordings; zZz tekende bij het Amerikaanse Howler Records en werd gehuldigd door ondermeer Hustler en Spin magazine, in 2006 volgen Japan en Rusland; zZz tourde 16 weken in Amerika; zZz speelde 2 keer op het SXSW festival in Texas; zZz won een Essent award; zZz heeft een remix van Tommy Sunshine (bekend van o.a. the Faint en the Yeah Yeah Yeah’s); zZz speelde op Lowlands; zZz speelde op het Amsterdam Dance-event; zZz speelde in de krochten van Amsterdam; zZz speelde in Ahoy met Anouk; zZz gaat op de komende editie van Noorderslag spelen; zZz zit in Driver4; zZz is heet; zZz is geil; zZz heeft honger; zZz dendert door; zZz…

LIVEDATUM 26/04 Poppodium Volt, Sittard