Pinkpop 2016

Nagenieten met het originele Pinkpopboek 2015

Joseph Voncken is een pop/rock fotograaf die met hard en ziel te werk gaat. Hij heeft gewerkt voor o.a. Anouk, Brings, Rich Wyman en Dilana Smith. Zijn passie om festivals in digitale boeken te publiceren is al jaren zijn drive. Dit Pinkpopboek 2015 (klik op de poster hieronder) kwam tot stand dankzij de inzet van Angie, David en Joseph Voncken die het design, vormgeving en lay-out voor hun rekening namen. Ze werken onder de bedrijfsnaam Friend2Friend production.

Martien Koolen in het kort: Mijn schrijverscarriere begon bij de WATT, daarna heb ik o.a geschreven voor Aardschok, Rock Tribune, FRET, Stage en LiveXS. Momenteel schrijf ik voor rockunited.com, Lust For Life, Classic Rock magazine en Pinguinradio.com. Mijn leukste interviews vind ik nog steeds die met Alice Cooper, Aerosmith, joe Satriani en Steven Wilson. Mijn favoriete bands zijn nog steeds Rush, Dream Theater, Yes, Steven Wilson en alle blues gitaristen.

En dankzij de hulp van collega fotografen kunnen we met trots deze unieke uitgave presenteren. Paul Barendregt en Dave van Hout leveren samen met Joseph Voncken het leeuwendeel van deze uitgave. Paul is sinds 2010 de vaste fotograaf van OOR tijdens Pinkpop. Hier voelt hij zich thuis. Volgens Paul is er geen leuker festival om te fotograferen. Altijd Topacts en gezellige en gemoedelijke sfeer.
Dave van Hout 43 jaar uit het Brabantse Helmond wiens carriere in de fotografie in 2006 is begonnen. Zijn uitdaging blijft de emotie van de artiest vast te leggen die bij de bezoeker van het concert een punt van herkenning teweeg brengt. De adrenaline die hij voor het podium krijgt om het moment van het concert vast te leggen is de mooiste kick elke keer weer.

Ook hebben ze veel support gekregen van de complete Pinkpop Persfotografen (Tim Velraeds, Rene Bradwolff, Sascha Teschner, Saskia Bosch en Hub Dautzenberg) die met hun bijdrage de missende acts hebben aangevuld. En last but not least Peter Trompeter. Helaas was het niet mogelijk om alle acts in het boek te verwerken maar met 49 acts zijn we al een heel stuk op weg. De recensies zijn geschreven door onze hoofd schrijver Martien Koolen met gastbijdrages van Roel Peijs en Tom Janssen van Zef Magazine.Pinkpop

Pinkpop 2016

Vrijdag 10 juni
RED HOT CHILI PEPPERS
JAMES BAY * BASTILLE * THE COMMON LINNETS
MAJOR LAZER * YEARS & YEARS * GARY CLARK JR.
DE STAAT * BEAR’S DEN * STORKSKY * MIAMIGO * CLEAN PETE * LUKAS GRAHAM
SKIP&DIE (dj-set) & FRIENDS * ONE OK ROCK * THE STRUTS * SARA HARTMAN

Zaterdag 11 juni
RAMMSTEIN
DOE MAAR * LIANNE LA HAVAS * JAMES MORRISON * WALK OFF THE EARTH
PUSCIFER * GHOST * SKILLET * HALESTORM * BAZART * LUCKY FONZ III
ROBIN SCHULZ * NOTHING BUT THIEVES * MATT SIMONS * LUCAS HAMMING
NOISIA * PARQUET COURTS * THE SORE LOSERS * IMELDA MAY * MADI HERMENS

zondag 12 juni – UITVERKOCHT
PAUL McCARTNEY
LIONEL RICHIE * KYGO * JOHN NEWMAN * DOUWE BOB
SKUNK ANANSIE * BRING ME THE HORIZON * ALL TIME LOW
TOM ODELL * BALTHAZAR * VINTAGE TROUBLE * JAMIE LAWSON
ST. PAUL & THE BROKEN BONES DJ’S WAXFIEND & PRIME / SEVN ALIAS (live) / BROEDERLIEFDE (live)
HARTS * GRAVEYARD * THE LONDON SOULS * SLAVES
JUNGLE BY NIGHT * WALKING ON CARS * MIDAS

Tijdschema check je HIER !!!
Tickets koop je HIER !!!