Ocean Alley

Ocean Alley presenteert debuutalbum tijdens eerste Europese tour

Ocean AlleyNa de spectaculaire ontwikkeling van Ocean Alley in Australië in de afgelopen 2 jaar, reist dit zestal nu voor het eerst naar Europa af. In juni en juli doet de psychrock-reggaeband, in de hoek van Sticky Fingers en Sublime, uit het noorden van Sydney zo’n 30 optredens, van de UK tot aan Italië. In Nederland trapt de band op vrijdag 3 juni af in de SugarFactory in Amsterdam en staan ze op 2 juli op MadNes Festival. Deze eerste Europese tour wordt afgesloten in de Reggaeweide op de Zwarte Cross!

Na 6 tours door Australië en 2 EP’s, heeft Ocean Alley een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De eerdere singles Space Goat en Yellow Mellow gooiden al hoge ogen bij Tripe J Unearthed (het kanaal voor jong talent van het grote Triple J Radio) en verschillende onafhankelijks radiostations. Holiday, de eerste single van Lost Tropics, wordt momenteel frequent gedraaid op Triple J, terwijl de opvolger Lemonworld ook op de nodige airplay kan rekenen.

De karakteristieke vocals van Baden Donegal, de catchy keyboard-hooks van Lach Galbraith en de ijzersterke liedjes; het maakt Ocean Alley tot 1 van de hotste nieuwe bands uit Australië op het moment. De 11 songs op Lost Tropics blijven doorgaans op de reggae-leest geschoeid, maar nieuw zijn de psychorock & jazzy invloeden. Het leidt tot een zomers album dat doet verlangen naar het strand, dampende clubs en afgeladen festivals. Met het nieuwe album op zak, in het thuisland door Rolling Stone Magazine gepresenteerd, doet Ocean Alley momenteel een succesvolle releasetour door Australië, voordat de band liefst 6 weken door Europa trekt.

LIVEDATA 03/06 SugarFactory, Amsterdam 04/06 Green Vibrations Festival, Enschede 05/06 Park Open, Arnhem 11/06 Nozem en de Non, Heemskerk 12/06 Buiten Scheveningen, Den Haag 01/07 MadNes Festival, Ameland 02/07 Elastiek Festival, Hilvarenbeek 24/07 Zwarte Cross, Lichtenvoorde