Amsterdam Woods Festival

Negen nieuwe namen voor Amsterdam Woods Festival 2016

Het programma van Amsterdam Woods Festival, 26 en 27 augustus in het Amsterdamse Bos, breidt uit met negen nieuwe acts. Toegevoegd aan het affiche zijn: My Baby, zZz, Phil Cook (US), Bent Van Looy (BE), Jo Goes Hunting, Jeangu Macrooy, Naive Set, Marle Thomson en Crying Boys Cafe. Opnieuw presenteert het festival een fraaie combinatie van gevestigde namen uit binnen- en buitenland en nieuw, aankomend talent.

Daniel NorgrenUniek optreden Phil Cook en Daniel Norgren
De Amerikaanse singer-songwriter Phil Cook geeft op Amsterdam Woods Festival een uniek optreden samen met Daniel Norgren (foto). Beide muzikanten tourden vaker met elkaar, maar speelden zelden samen op één podium. Phil Cook is bekend van bands als Megafaun en Hiss Golden Messenger. Ook speelde hij samen met Bon Iver-zanger Justin Vernon in The Shouting Matches en Gayngs. Op Amsterdam Woods Festival treedt Phil Cook eerst solo op, waarna hij meespeelt in de band van Daniel Norgren.

My BabyBekende acts uit binnen- en buitenland
Amsterdam Woods Festival haalt meer bekende namen naar het Amsterdamse Bos. Zo is My Baby (foto) te zien, dat in maart dit jaar nog een Edison won. Met twee gitaren, drums en zang brengt de band een volstrekt unieke mix van swamp-voodo-blues, soul, gospel en trance. Het Amsterdamse duo zZz speelt bezwerende, psychedelische orgelrock van het laatste album Juggernaut. Ook uit het buitenland komen gevestigde artiesten. De Vlaming Bent Van Looy, bekend als frontman van indieband Das Pop en drummer van Soulwax, speelt nummers van Pyjama Days, dat afgelopen maand op nummer één binnenkwam in de Belgische albumparade.

Nieuw, aankomend talent
Amsterdam Woods Festival presenteert de krenten uit de pap van de jongste lichting Nederlandse popmuzikanten. Jo Goes Hunting maakte vorig jaar veel indruk met een eerste ep vol diepe analoge synthbaslijnen, ontregelde drummachines en galmende gitaren. Singer-songwriter Jeangu Macrooy werd eerder dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en was te zien op De Wereld Draait Door. Radio 6 Talent Marle Thomson presenteerde begin dit jaar haar debuut-ep in een bomvolle kleine zaal van Paradiso. Het Amsterdamse Naive Set speelt melodieuze, zonnige gitaarpop zonder fratsen in de beste traditie van een jonge R.E.M. De Rotterdamse band Crying Boys Cafe maakt een mengeling van oude (gevangenis)blues, gospel en soul in een modern jasje.

Amber Arcades @ Paradiso Amber Arcades @ Paradiso

Veelzijdige line-up
Eerder maakte Amsterdam Woods Festival 14 andere artiesten bekend: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops, Eefje de Visser, Ultimate Painting, Liima, Palmbomen II Live, Marble Sounds, De Likt, PAUW, Choir of Young Believers, Husky, Amber Arcades (foto Willem Schalekamp) en I Am Oak. Medio juni maakt het festival de laatste 6 muzikale acts bekend. Amsterdam Woods Festival biedt meer dan muziek. In samenwerking met IDFA at Melkweg worden muziekdocumentaires vertoond, inclusief optredens en interviews van bijpassende artiesten. Ook is er een smakelijke culinaire line-up met foodtrucks en een tijdelijk restaurant.

Amsterdam Woods Festival
Na een geslaagde eerste editie, keert Amsterdam Woods Festival op 26 en 27 augustus terug naar het Amsterdamse Bos. Op het groene, idyllische festivalterrein kan de muziekliefhebber opnieuw genieten van gevestigde acts uit binnen- en buitenland en nieuw, veelbelovend talent. Veel artiesten bewezen zich eerder sterk in het clubcircuit en zijn op Amsterdam Woods Festival in kleinschalige, intieme setting te zien.

Kaartverkoop en meer informatie
Een dagticket voor Amsterdam Woods Festival kost € 40,-. Een weekendticket is te koop voor € 70,-. Overnachten op Camping het Amsterdamse Bos kan vanaf € 19,50. CJP-pashouders betalen € 65,- voor een weekendticket. Tickets zijn te koop op www.amsterdamwoods.nl.