The Naked Sweat Drips

The Naked Sweat Drips presenteren nieuw album Psycho Sister

The Naked Sweat DripsEen dubbele gitaaranval, donderende drums en bas, schreeuwende orgeluithalen en maniakale zang; dat zijn The Naked Sweat Drips. De jonge band uit Boxmeer weet een stapel steengoede riffs, het beste van Sixties Psychedelica en Jaren ’70 Rock met een flinke dosis energie om te smelten tot wat Psycho-Grunge is gedoopt. Alsof Pink Floyd en Queens Of The Stone Age met elkaar in gevecht gaan met Nick Cave als scheidsrechter.

De opvolger van hun zelf uitgebrachte debuut EP gaat Psycho Sister heten en komt na de zomer op 9 september uit via Butler Records (Lamb, Felice Brothers, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter), het eigen label van Bertus Distributie. Het album voelt als een muzikale zondvloed die je beetpakt en vervolgens volledig door elkaar schudt en dat met een tomeloze energie die zeer aanstekelijk werkt. Zowel op dit album als live is de Siamese zesling zo op elkaar ingespeeld en zijn de songs van zo’n hoog niveau dat er geen twijfel over bestond om met de band in zee te gaan.

De release party is 9 september in Merleyn, Nijmegen maar de signing zal al eerder gevierd worden op het Mañana Mañana festival (17/18/19 juni) waar de band naast Tim Knol en Boogie Beasts één van de hoofdacts op de vrijdagavond 17 juni is.

Tom Willinck (Butler Records) : “We zijn bij Butler Records verheugd op het tekenen van The Naked Sweat Drips. Het zijn precies de jonge enthousiaste persoonlijkheden als zij met wie wij gezamenlijk het nog prille label op willen bouwen. We rekenen dan ook op een vruchtbare samenwerking die veel moois zal opleveren.”

LIVEDATA 17/06 Mañana Mañana, Hummelo 02/07 Rock-Quest, Bergharen 07/07 Volta, Amsterdam 21/07 Valkhof Festival, Nijmegen 09/09 Merleyn, Nijmegen (release party) 15/09 Cul de Sac, Tilburg