Nahko

Derde album van Nahko And Medicine For The People

NahkoHOKA is het derde album van de in Oregan geboren Native American en zijn debuut op Side One Dummy Records. Nahko is een Amerikaan met een mix van Puerto Ricaans, Indiaans en Filipijns bloed. Als tiener verliet hij zijn ouderlijk huis en begon aan een reis geïnspireerd door muzikanten en verhalenvertellers als Conor Oberst en Bob Dylan.
Hij verzamelde verhalen, schreef muziek en stelde zijn leven in dienst van zijn idealen, in dienst van het welzijn van de aarde. Zijn muziek noemt hij ‘Real Talk Music’ en is een mix van tribal/folk met Amerikaanse pop, waarbij de teksten meditatief, spiritueel en politiek getint zijn.

HOKA verwijst naar een kreet, gebruikt door de Lakota stam van de Great Planes in Noord-Amerika. Het is een oproep tot actie. “This is the soundtrack of the movement for a better planet,” I want to challenge myself and others to make a change,” aldus Nahko. Op de eerste single van het album, San Quentin, beschrijft hij de ontmoeting met de moordenaar van zijn vader, een vader die hij nooit gekend heeft. Een liedje over vergeving: “I went there to forgive this man and in forgiving him, I freed myself.”

LIVEDATA 07/08 Festival Dranouter, Dranouter (B) 08/08 Bostheater, Amsterdam 27/08 Zomerparkfeest, Venlo