Epica

Epica lanceert nieuwe video Universal Death Squad

Epica UDS coverDe Nederlandse symfonische metalband Epica heeft zojuist zijn eerste (lyric)video Universal Death Squad gelanceerd. De monumentale, ruim zesenhalve minuut durende track is afkomstig van het nieuwe magnum opus The Holographic Principle dat op 30 september wereldwijd wordt uitgebracht via platenlabel Nuclear Blast. Vanaf nu is dat nieuwe album (en merchandise) alvast als pre-order te bestellen via www.epicawebshop.com.

Op Universal Death Squad waarschuwt de band voor een dystopische technocratie waarin machines en robots zielloos de wereld domineren. The Holographic Principle zelf verhaalt over een nabije toekomst waarin virtual reality een enorme vlucht heeft genomen die mensen in staat stelt om eigen virtuele werelden te creëren die niet meer van de ‘echte’ realiteit te onderscheiden zijn.

Het zestal rondom sopraanzangeres Simone Simons presenteert de nieuwe cd op zaterdag 1 oktober tijdens de tweede editie van Epica’s eigen festival Epic Metal Fest in 013 Tilburg waar twaalf bands zullen spelen waaronder Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Textures (NL) en uiteraard Epica zelf. Het is de enige show die de band dit jaar in de Benelux geeft. Tickets zijn via deze link te koop.

LIVEDATUM 01/10 Epic Metal Fest @ 013, Tilburg