Warhaus

Balthazar frontman in nieuw project Warhaus

WarhausMaarten Devoldere – één van de twee frontmannen van Balthazar – brengt op 2 september zijn eerste solo album, We Fucked A Flame Into Being, uit. Voor velen was dit solo project een grote verrassing maar Warhaus brandt echter al jaren als een waakvlam op de achtergrond. In de media wordt Warhaus geassocieerd met Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave, mede dankzij de kenmerkende diepe stem van Maarten Devoldere.

We Fucked A Flame Into Being staat symbool voor de afsluiting van een belangrijke periode op persoonlijk gebied van Devoldere. Wie het album heeft geluisterd herkent al snel Warhaus’ voorliefde voor de op 60’s geïnspireerde singer-songwriters, zoals Gainsbourg. Inspiratie die de Vlaming niet volledig in Balthazar kwijt kon. Omdat Warhaus een solo project is, was dit zijn kans om zich in zijn teksten en op conceptueel gebied tot het uiterste te drijven. Zo zegt hij: “Het is een ode aan de liefde, aan de excessen en de ongrijpbaarheid ervan. Love songs zijn een vorm van advertising: je portretteert een vrouw en de luisteraar moet er ook verliefd op worden.”
Bekijk hier de clip van oud-IJsbreker (20 mei jl.) The Good Lie, die deze sfeer perfect illustreert. Op Spotify, Apple Music en Deezer staan nog twee nieuwe tracks van het album.

Ondanks dat hij met Balthazar al op talloze podia stond, zijn live shows met Warhaus voor Devoldere toch een hele andere beleving. Warhaus gunt zichzelf de vrijheid om een show ‘op maat’ te maken voor het publiek. Met zijn muzikanten staat hij in het spannende beginstadium, waarin ze improvisaties en toevoegingen aanmoedigen. Met veel shows op de kalender is Warhaus een niet te missen act deze herfst!

LIVEDATA 25/08 Noorderzon Groningen, Groningen 02/09 Into the Great Wide Open, Vlieland 01/11 TivoliVredenburg, Utrecht 02/11 Bitterzoet, Amsterdam 03/11 Muziekgieterij, Maastricht 05/11 Crossing Border Festival, Den Haag 06/11 Patronaat, Haarlem 08/11 Merleyn, Nijmegen 09/11 Rotown, Rotterdam