Augustines

Augustines voor twee concerten naar Nederland

AugustinesDe Amerikaanse rockband Augustines komt in oktober voor twee concerten naar Nederland. De groep rond de charismatische frontman Billy McCarthy is op 13 oktober te zien in Rotown (Rotterdam) en 14 oktober in Paradiso Noord (Amsterdam). Ze zullen o.a. werk spelen van hun onlangs verschenen album This Is Your Life. De kaartverkoop start op zaterdag 6 augustus om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

In 2011 debuteert de band, dan nog onder de naam We Are Augustines, met het indringende album Rise Ye Sunken Ships. Het geluid op deze plaat, getekend door de zware omstandigheden waarin ze verkeerden, is rauw, intens en persoonlijk. Het levert prachtige songs op, waaronder Book of James en Chapel Song.

Drie jaar later verschijnt de gelijknamige tweede, en wordt ondersteunt door de singles Cruel City, Nothing To Lose But Your Head en Weary Eyes. Zowel op deze als de jongste langspeler laat Augustines een gitaargeluid horen dat met een groots gebaar wordt gebracht, maar – misschien wel logischerwijs – luchtiger, dynamischer en opzwepender klinkt dan op het debuut, mede dankzij de gebruikmaking van synths.

Live is Augustines uitgegroeid tot een must-see band. Op het podium is de band nog intrigerender en aangrijpender. De energie en het vurige karakter van vooral McCarthy spat er van af. Puur, ongeremd vanuit het hart en vol overgave staat de groep op het podium om hun toehoorders tot op het bot te raken. Dit in combinatie met het aangeboren talent om op indrukwekkende wijze met het publiek om te gaan, maakt hun shows tot een onvergetelijke ervaring.

LIVEDATA 13/10 Rotown, Rotterdam 14/10 Paradiso Noord, Amsterdam