Bazart

Bazart met Chaos op -1 in de Graadmeter!

En daar is de tweede -1 notering van Bazart. Na Goud is het nu ook de beurt aan Chaos.

Bazart heeft een winnende formule te pakken, een die de Belgische band op hun derde single, Chaos zo’n beetje heeft geperfectioneerd. Ingrediënten van het succesrecept zijn meerstemmige zang, een zachte, rijk geïllustreerde beat, een weemoedige sfeer en een welluidende, edoch multi-interpretabele tekst. Met deze ‘close harmony blues’ heeft de Vlaamse band in korte tijd veel vrienden gemaakt, zowel ten zuiden als ten noorden van de grote rivieren.

De meeste (Nederlandse) radiostations moeten Bazart nog ontdekken, maar het festivalpubliek heeft zijn liefde al verklaard. Bazart kwam zag en overwon op muzikale massabijeenkomsten als Pinkpop en Grasnapolsky en zal dat ook doen op Rock Werchter, Pukkelpop, Into The Great Wide Open en Lowlands. Het festivalsucces van Bazart is opvallend omdat de band absoluut geen stevige rock, heftige dans of andersoortige publieksparticipatiepop maakt.

Het geheim van het succes van Bazart is misschien dat hun muziek melancholiek lijkt, maar uiteindelijk opbeurend blijkt. De beat is dan wel niet prominent, maar wel lekker en elke song heeft een refrein dat uitnodigt tot meezingen, misschien niet uit volle borst, maar wel volmondig.

LIVEDATA 17/08 Pukkelpop, Hasselt 21/08 Lowlands, Biddinghuizen 08+09/10 Ancienne Belgique, Brussel 27/10  Tolhuistuin @ Paradiso Noord, Amsterdam