Hannah Georgas

Hannah Georgas in november naar Nederland

Hannah GeorgasDe Canadese indiepop singer-songwriter Hannah Georgas komt in november naar Nederland voor een concert in V11 en Bitterzoet. Deze show staat in het teken van haar eerste in Nederland uitgebrachte studioalbum For Evelyn. Hierop laat ze een combinatie van melancholieke en eigenzinnige synthersizermelodiën met funky discobeats horen.

In 2009 begint Hannah haar muzikale carrière. Als studente neemt ze wat demo’s op in de studio van een van haar vrienden. Als snel valt ze op bij andere muzikanten, en brengt ze hetzelfde jaar nog haar EP ‘The Beat Stuff’ uit in thuisland Canada. Een jaar later verschijnen in Canada het debuutalbum This Is Good gevolgd door Hannah Georgas in 2012.

Met haar muziek weet Hannah zorgvuldig opgebouwde soundscapes te creëren en deze te verpakken in fraaie popsongs die verrassend zijn en extra glans krijgen door haar indrukwekkende stem. Ze benadert haar werk enerzijds geestig en vrolijk, maar anderzijds ook gebroken en uitdagend. Dit komt extra tot uitdrukking op haar meest recente album For Evelyn dat deze maand verschijnt.

Hannah is de laatste jaren verschillende keren genomineerd voor de belangrijkste Canadese muziekprijs de JUNO Awards, onder andere in de categorieën ‘Best New Artist of the Year’, ‘Songwriter of the Year’ en ‘Best Alternative Album’. Ook heeft ze het podium mogen delen met o.a. Kathleen Edwards, City and Colour en Sara Bareilles. Ondertussen heeft ze op diverse historische  locaties op mogen treden waaronder Madison Square Garden en het Greek Theatre in Los Angeles. Tevens is haar muziek te horen in Girls. Lena Dunham is namelijk fan van Hannah en gebruikt haar single Millions in haar HBO hit serie.

LIVEDATUM 18/11 V11, Rotterdam 19/11 Bitterzoet, Amsterdam