PJ Harvey

PJ Harvey komt naar Crossing Border 2016

PJ Harvey PJ Harvey

Eindelijk mag het de wereld in: PJ Harvey (foto Willem Schalekamp) komt naar Crossing Border 2016. De Britse multi-instrumentaliste, singer-songwriter, zangeres, componiste, actrice en beeldhouwster draagt op het festival voor uit haar eerste poëziebundel The Hollow of the Hand.

Er is meer! Zo is ook dichter, radio-dj en toneelschrijver Lemn Sissay (UK) van de partij, evenals de Franse literaire sensatie Julia Deck en de Nederlandse auteur Auke Hulst. Ook bijzonder: de Vlaamse auteur Jeroen Olyslaegers leest fragmenten voor uit zijn boek Wil, waarbij beatboxer Scale de geluidssfeer van deze oorlogsroman schetst.

Aan het muziekprogramma is ‘soulfunkjazzman’ Tiggs da Author toegevoegd, een van de favorieten van Lowlands. Zowel internationale als nationale hiphop is vertegenwoordigd met rappers Loyle Carner en Dichter.

HET BIZARRE VERHAAL VAN MAYHEM
‘There are very few bands in the history of rock’n’roll that are undeniable as genuine innovators. Mayhem is one of them’, schrijft Thurston Moore (Sonic Youth) in het nawoord van Death Archives, een verzameling memoires van bassist Jørn ‘Necrobutcher’ Stubberud. De beruchte Noorse blackmetalband, afkomstig uit een gehucht in Noorwegen, kent absurde verhalen: de zanger pleegde op gruwelijke wijze zelfmoord, de gitarist overleefde een uit de hand gelopen bandruzie niet en er doen nog steeds geruchten de ronde dat de drummer met de beenderen van zijn overleden gitarist drumt. Stubberud vertelt over deze bizarre bandgeschiedenis op Crossing Border.

===> Tickets!

===> Volledige programma!