Highs

Canadese alt-pop band Highs voor eerste naar Nederland

HIGHSDe Canadese alt-pop band Highs komt op 13 december naar Paradiso voor hun eerste headline show buiten de eigen landsgrenzen. Het viertal uit Toronto geniet in eigen land al behoorlijke populariteit. Highs staat voor heerlijk dansbare, warme liedjes vol melodieuze gitaar riffs en harmonieuze samenzang. Dit eerste concert in Nederland zou dan ook zomaar een aangename introductie kunnen zijn in de decemberkou. De kaartverkoop start vandaag om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

In 2014 brengt Highs hun gelijknamige EP uit, geproduceerd door Steve Major (o.a. Death From Above 1979 en Great Lake Swimmers). Hun unieke popliedjes vallen op en zorgen voor een samenwerking met Indica Records (o.a. Half Moon Run en The Gaslight Anthem). Al gauw wordt de groep met open armen ontvangen in de levendige muziekscene van Toronto. Dit is het gedroomde scenario voor een succesvolle carrière en brengt de band binnen no time van slaapkamer demo’s naar optredens op grote festivals.

De single Nomads wordt gebruikt in de trailer van John Cusack’s film Adult World, en staat in de Top 30 van de Hype Machine Charts en CMJ Top 200. En Summer Dress, ook afkomstig van dezelfde EP, staat wekenlang op nummer 1 op CBC Radio 3 (De Canadese 3FM). De band toert met o.a. Cold War Kids, Modest Mouse en Twin Forks door het land.

Afgelopen voorjaar stak Highs de Atlantische Oceaan over voor een aantal showcase festivals waaronder The Great Escape. De reacties waren zo goed dat ze de kans hebben gekregen zich uitgebreider aan het Europese publiek te presenteren. En de timing is perfect, want binnenkort verschijnt ook hier hun goed ontvangen debuutalbum Dazzle Camouflage geproduceerd door Luke Smith (Foals, Depeche Mode). De fijne single I Do, Do You is het album al vooruitgesneld.