London Calling

Twee nieuwe namen London Calling Festival 28 en 29 oktober 2016

Het London Calling Festival, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit het de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op deze nazomerse week kunnen we twee fijne namen toevoegen aan de vrijdagavond van London Calling. Het gaat om de excentrieke Australische muzikant Alex Cameron en het nieuwe paradepaard van Fat Possum Records: Hoops.

Tickets voor London Calling op 28 en 29 oktober koop je hier!

28 oktober: Wild Beasts, Allah-Las, Silversun Pickups, Søren Juul, Drowners, Health&Beauty, Adia Victoria Alex Cameron en Hoops.
29 oktober: Explosions in the Sky, Twin Peaks, Isaac Gracie, Gold Class, Flyying Colours, Scott & Charlene’s Wedding, The Duke Spirit en Porches.

LIVEDATA 28+29/10 London Calling Festival @ Paradiso, AmsterdamHoops
Wat in 2014 begon als een van de vele soloprojecten van Drew Auscherman, groeide geleidelijk aan tot de viermansformatie Hoops. Samen maken ze lo-fi indie vol synths en stuwende gitaarpartijen, begeleidt door dromerige zang van Auscherman. Qua gitaarwerk hoor je invloeden van Mac Demarco, maar met vocalen erbij denk je snel aan DIIV en Beach Fossils. Muziek die zo ontzettend fijn wegluistert op een zwoele zomeravond of in een warme zaal in Amsterdam eind oktober. Het debuutalbum komt pas begin volgend jaar uit, tot die tijd mag je het doen met een EP en aantal fijne mixtapes die de band uit Bloomington, Indiana gemaakt heeft.

Alex Cameron Alex Cameron liet afgelopen augustus zijn debuutalbum ‘Jumping The Shark’ los op de wereld. Naar eigen zeggen is dit het jaar Alex Cameron. Entertainer. Showman. Shaman. Zijn minimalistische liedjes worden gevormd door primitieve 80’s synthgeluiden, doordringende saxofoonpartijen, introspectieve teksten en de donkere, intrigerende croonstem van Cameron. Denk aan een combinatie van het elektronische geluid van Alan Vega’s Suicide, het psychedelische van Ariel Pink en de duistere sfeer van David Lynch-films en je komt ergens in de buurt. Mocht je bij Alex Cameron denken: “Die heb ik eerder gezien…” Dat kan kloppen, hij deed eerder dit jaar het voorprogramma van Kevin Morby in Paradiso Noord.