Joshua Hyslop

Clipprimeur: Joshua Hyslop – The Flood

joshua-hyslop_rachel-pick

Joshua Hyslop bracht in 2012 zijn debuutalbum Where The Mountain Meets The Valley uit. Een album vol mooie, kleine liedjes met emotionele teksten. Rustige gitaarpartijen worden bezongen met een stem die direct binnenkomt. Voor zijn tweede plaat schreef Joshua zijn teksten in Nashville, Tennessee. Dit resulteerde in In Deepest Blue en werd afgelopen oktober 2015 in Canada uitgebracht.

De beste manier om een verhaal te vertellen is om te putten uit eigen ervaringen. De Canadese singer-songwriter Joshua Hyslop doet dat al jaren en heeft inmiddels al ontelbare intieme huiskamer concerten gedaan. Zijn op het eerste gehoor lichtvoetige songs hebben soms een donkere, maar ook zeer betrokken kijk op de wereld. Zoals een bijna dood-ervaring in India, maar ook klimaatverandering, dakloosheid en twijfels over het bestaan van een God.

The Flood, de openingstrack van het album In Deepest Blue, is wereld wijd al meer dan 4 miljoen keer gestreamd, Amsterdam staat in de top 3 van de steden in de wereld waar het nummer het meest beluisterd is. Vanaf half September doet Joshua een uitgebreide tour door Europa.

LIVEDATA 24/09 Cupper Café, Luttich (B) 01/10 TivoliVredenburg, Utrecht 02/10 Cactus Club, Brugge

Liefhebbers luisteren natuurlijk ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.