The Father and the Sun

The Father and the Sun brengt nieuwe song Dad uit

The Father and the SunThe Father and the Sun is een veelzijdig fenomeen. Ze zijn een collectief bestaande uit een band en een groep kunstenaars die geluid en visuals samenbrengen. De EP Remember (gereleased op 23 april 2016) heeft een duidelijke signatuur van de eighties synth pop en New Wave kenmerken.

Dad is afkomstig van hun EP Remember, en de video is opgenomen met een stereoscopisch 3d effect. Dit effect ontstaat doormiddel van lenticulaire druk. Dat is een techniek waar het beeld verandert, naarmate je de hoek draait. Zo lijkt het alsof de beelden in elkaar over vloeien. De vorige video van de track Lies kreeg een exclusieve preview bij The Daily Indie, waar deze inmiddels al bijna 14.000 keer is bekeken. Father and the Sun is inmiddels bezig aan hun debuutalbum, deze zal in 2017 verschijnen.

De track Lies verschijnt ook al in de korte film CAS die een debuut krijgt op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is onderdeel van het One Night Stand programma van de NPO waarin jonge makers budget en zendtijd krijgen om een film te verwezenlijken. Na het festival zal deze ook op tv verschijnen. De film is gemaakt in samenwerking met de VARA.

De band is gevormd in 2016, en bestaat uit Ronny Janmaat (vocalen, synth), Paul Dekker (gitaar), Rogier van den Brink (basgitaar), Justin Dijk (Drums) en Stan Bekker (synth, electronica).

LIVEDATUM 24/09 Fluor, Amersfoort