De Staat kondigt live-album aan voor 25 november

De StaatOp 25 november 2016 zal er een live-album van De Staat verschijnen met daarop de concertregistratie van de O-tour, opgenomen in Utrecht. “Live in Utrecht” wordt hiermee het eerste live-album dat De Staat zal uitbrengen.

Na een jaar van zowel uitverkochte Nederlandse als buitenlandse tours, een prachtige festivalzomer en een show in de HMH in het verschiet, lijkt het niet meer dan gepast om de live-ervaring van een De Staat show nu ook op een album ten gehore te kunnen brengen.

Gisteravond mocht de Nijmeegse band De Staat tevens de 3voor12 Award voor Album van het Jaar in ontvangst nemen. Van de 12 genomineerden werd hun album O verkozen tot de beste Nederlandse langspeler die dit jaar is uitgebracht.

Frontman Torre Florim geeft aan: “We zijn erg trots op ‘O’, een album dat we van begin tot eind zelf hebben gemaakt, van het schrijven tot het mixen, in onze zelfgebouwde studio. Het is daarom een album dat erg dicht bij ons staat. Dat we hiervoor een 3voor12 award hebben gekregen voelt daarom extra bijzonder.”
De Staat won de prijs al eerder voor hun debuutalbum uit 2009, en is hiermee de enige band die voor de tweede keer met de 3voor12 Award naar huis gaat.

Tracklist:
1. Peptalk
2. Make The Call, Leave It All
3. Down Town
4. Blues Is Dead
5. Murder Death
6. Old MacDonald Don’t Have No Farm No More
7. Psycho Disco
8. Devil’s Blood
9. Help Yourself
10. Time Will Get Us Too
11. Get It Together
12. Make Way For The Passenger
13. Input Source Select
14. Get On Screen
15. Rooster-Man
16. Sweatshop
17. Witch Doctor