Shawn James

Win Tickets voor Shawn James op 7 oktober in Atak

Shawn JamesDeze vijfdelige rockgroep Shawn James & the Shapeshifters uit Arkansas lijkt in eerste instantie op een bluegrass- of metalband. Ze worden echter door veel meer muziekgenres beïnvloed. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weten hun identieke achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Door elke EP te voorzien van een flinke dosis diversiteit, heeft Shawn James and The Shapeshifters een naam opgebouwd als een veelzijdige band die zijn gelijke niet kent. De naam ‘The Shapeshifters’ past dan ook perfect bij deze band: elk album is ondergedompeld in een andere vibe dan het vorige.

Ze komen terug!!! Afgelopen twee jaar hebben ze Atak op z’n kop gezet en daarom kunnen wij niet wachten om ze weer te zien!

Het nieuwste album, The Gospel According to Shawn James and the Shapeshifters, zet deze traditie voort als nooit tevoren. Er bestaat (nog) geen officiële term om het genre dat gespeeld wordt op dit album te beschrijven; de rockers beschrijven het zelf als ‘Rock and Roar’. Achtervolgende violen, een plukkende banjo omringd door slijpende slideguitar-partijen slaan het ene moment in als een onweersbui waarna het je besluipt als een mistbank. Hier overheen dondert de rauwe soulstem van Shawn James himself. Hij lijmt het geheel vast als geen ander en neemt je mee op een muzikale reis die doordrenkt is van passie.

Tickets Winnen?
Mail gewoon je naam naar prijsvraag@pinguinradio.com en dan liggen die tickets binnenkort in je digitale brievenbus!

LIVEDATUM 07/10 Atak, Enschede