bFake

Clipprimeur: bFAKE – Kraftwerk Vocoder

bFakebFake is het geesteskind van twee halfbroers, farmerboys, landlopers. PinKi en DA Bruin (bFake) uit Zuid Afrika releasen hun officiele eerste single Kraftwerk Vocoder, een nieuw electronic geluid door synthesizers. bFake werd geselecteerd de Popronde van dit jaar.

In januari 2013 kwam DJ DNA bekend van Urban Dance Squad naar Kaapstad, en ontmoette daar Pinki en DA Bruin. Hun muziek, de unieke stijl en energie deed hem denken aan een mix van Beastie Boys en The Prodigy, maar dan met een Kaaps sausje. Nederland maakte kennis met de sound van bFake tijdens “Kaapstad meets Kytopia” in 2013 en sindsdien maakt DJ DNA volledig deel uit van de band. De samenwerking tussen Kaapstad en Utrecht was niet van korte duur en nu werken ze op afstand via het web of gezamenlijk in de studio van DJ DNA in Kytopia.

In de zomer van 2014 nam DJ DNA ze voor de tweede keer mee naar Europa, waar ze optraden op de grotere podia die ze deelden met o.a. Jack Parow en Jeru the Damager, ook speelden ze samen met het Residentie Orkest in 2015.

Kraftwerk Vocoder
Na een aantal tracks op YouTube en social media is deze single de eerste officiële release van bFake en voorloper van een later te verschijnen album. DJ DNA ruilde voor dit nummer zijn draaitafels in voor synthesizers, Urban Dance Squad kompaan Michel Schoots nam plaats achter de drums, Niels Broos van The Kyteman Orchestra speelde er nog een killer moog baslijn overheen en PinKi & DA Bruin zorgden voor de vocalen.
De basis van het nummer is gemaakt op de oude Synton modular synthesizer van Rob Kloet, drummer van de Nits, gezongen door een Vocoder die ooit van Kraftwerk zelf  was en opgenomen in kleedkamer 1 van het oude Tivoli Oudegracht pand in Utrecht op de oude mengtafel van songfestivalwinnaar Teach-in. Maar ook de geest van alle popsterren die ooit van deze kleedkamer 1 gebruik maakten zit verweven in iedere noot.

LIVEDATUM 27/10 Gebr. de Nobel, Leiden