The Elementary Penguins

Win Tickets voor The Elementary Penguins Clubtour

The Elementary Penguins maakt aanstekelijke indierocksongs die zich kenmerken door de energieke zang van Dale Wathey en smerige gitaarpartijen. De band bestaat uit de Engelse zanger Dale Wathey, gitarist Sjap Kooistra en drummer Maurits Huijgen. Als eerste single werd in oktober verleden jaar het nummer Magic uitgebracht. Het was meteen raak, want Magic kwam in Nederland en België terecht onder een commercial. Het was het begin van een periode vol hoogtepunten.

De band komt net uit de studio en heeft de de nieuwe single Wild Fever uitgebracht. Het is het eerste wapenfeit in aanloop naar een najaarstour langs 8 zalen. In het voorjaar van 2017 wordt het tweede album verwacht op V2, wat gedeeltelijk door Matthijs van Duijvenbode (o.a. Tim Knol, Douwe Bob) en Tijmen van Wageningen (The Deaf, Di-rect) is geproduceerd.

LIVEDATA 06/10 Patronaat, Haarlem 07/10 Paard van Troje, Den Haag 08/10 Simplon Groningen 14/10 Extase, Tilburg 21/10 Hedon, Zwolle 22/10 De Kroepoekfabriek, Vlaardingen 11/11 Club Ziggo, Amsterdam (aftershow Kensington) 07/12 Melkweg, Amsterdam

Tickets winnen?
Stuur ons op prijsvraag@pinguinradio.com gewoon een berichtje met als titel Wild Fever, vergeet je naam en je voorkeur qua zaal niet aan te geven!

ps. voor de aftershow van Kensington zijn GEEN tickets te winnen!

The Elementary Penguins