Donavon Frankenreiter

Donavon Frankenreiter op 1 november naar Paradiso

Donavon FrankenreiterDe Amerikaanse singer-songwriter Donavon Frankenreiter komt na drie jaar terug naar ons land. Op 1 november geeft de zanger een concert in Paradiso, het podium dat intussen als zijn Nederlandse thuishaven kan worden beschouwd. Met zijn speelse laidback en mellow surfpop zal hij het publiek, mét zijn meest recente album The Heart op zak, hartverwarmende liedjes ten gehore brengen die voor een zomers gevoel tijdens de herfstdagen zal zorgen. De kaartverkoop start op zaterdag 3 september om 11:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via het podium.

Voordat Donavon aan zijn muzikale carrière begint, is hij professioneel surfer. Dankzij een sponsorcontract met Billabong surft hij over de hele wereld. Op achttienjarige leeftijd begint hij met muziek maken. Eerst in verschillende bands, waaronder Sunchild waarmee hij twee albums uitbrengt.

In 2001 richt Donavon zich op solo-werk. Hij tekent een platencontract  bij Brushfire Records, het label van zijn goede vriend Jack Johnson die hij eerder heeft leren toen hij in zijn surfperiode een kamer huurde bij zijn ouders op Hawaii. Hij debuteert met zijn gelijknamige album in 2004. In de jaren die volgens, verschijnen er nog eens 6 studioalbums.

Sinds afgelopen najaar is aan dit rijtje de full length The Heart toegevoegd. Hierop staan elf sfeervolle akoestische tracks in de lijn van zijn vorige werk. Echter zijn de liedjes met een emotionele insteek geschreven. Donavon zegt hierover: “All these songs are as close to me singing from the heart as I can. It’s a complete record; the songs are intertwined. I had to call it ‘The Heart,’ that was the theme of the record.”

LIVEDATUM 01/11 Paradiso, Amsterdam 02/11 Handelsbeurs, Gent