Alex Izenberg

Debuutalbum Alex Izenberg verschijnt op 18 november

Alex IzenbergNa een periode van vijf jaar schrijven verschijnt op vrijdag 18 november via Weird World/Domino het debuutalbum van Alex Izenberg, Harlequin getiteld. Het album is een veelzijdige verzameling van speelse en brutale nummers, vol verborgen schoonheid en ondeugd.

De samenwerking tussen singer-songwriter Izenberg en producer Ari Balouzian begon in 2014 als vrij experiment, maar transformeerde al snel naar een serieuze collaboratie. Het resultaat is een artistiek en kleurrijk album waarop de breekbare stem van Alex de boventoon voert. De prachtige melodieën vloeien voort uit de door Izenberg zelf ingespeelde pianopartijen, aangevuld met blazers en strijkarrangementen.

Izenberg laat op dit album zijn fantasie de vrije loop en speelt met een constante afwisseling tussen fictie en realiteit. Harlequin laat zich beluisteren als een complexe rusteloze droom waarin verhalen over liefde, verlies, verdriet en verwarring samenkomen onder de rook van de magie en de waanzin van Los Angeles.

To Move On is de titel van de eerste single. De video is geregisseerd door Nicky Giraffe & Juliana Giraffe en is hier te bekijken!