Dakota

Dakota presenteert EP en videoclip

DakotaKen je dat gevoel? Je wilt alleen maar op de bank liggen, je ogen dicht doen en wegdromen bij goede muziek. Ja? Dat komt dan goed uit, want Dakota heeft een nieuwe EP genaamd Leda. De band bestaat sinds 2010, het jaar waarin ze o.a. in de finale van de Amsterdamse Popprijs staan, een EP uitbrengen die opgepikt wordt door 3voor12 en ermee stoppen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Dakota anno 2016 is alive and kicking en presenteert 26 oktober hun tweede EP Leda in OT301 in Amsterdam.

Dakota heeft haar sound gevonden in de 6 nummers tellende EP die het best te omschrijven is als dromerige indie-pop die je van tijd tot tijd stevig wakker schudt. Leda dankt haar naam aan een personage uit het verhaal Leda en de Zwaan. Schaamte is een overkoepelend thema op de EP en komt voor in verschillende vormen, zoals mentale instabiliteit, bedrogen worden en vrees voor het nooit kunnen maken als artiest.

Zo gaat eerste single van de EP Icon over schaamte die je voelt omdat je houdt van iemand die je heeft bedrogen. Je bent te lang blijven hangen. Je kunt niet meer terug, maar ook niet meer vooruit. Kom, en laat je mee voeren door betoverende gitaren, hypnotiserende ritmes en bedwelmende zang. Je bank mag je deze avond thuis laten, maar schroom vooral niet om van tijd tot tijd je ogen even te sluiten.

Maar het allerbeste nieuws is dat we nog niet van Dakota af zijn. Nog lang niet.

LIVEDATUM 26/10 OT301, Amsterdam (EP Release) 15/02/2017 Stukafest, Amsterdam