Sputnik 9

Clipprimeur: Sputnik 9 – Entry 10

Sputnik 9

Sputnik 9; negen maanden lang, elke maand een single uitbrengen met steeds een andere groep muzikanten uit bands zoals De Staat, DeWolff, Shaking Godspeed, Jungle By Night, Donnerwetter en Paceshifters. Elke maand gaat een andere groep 2 dagen de studio in om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen.

Sputnik 9 heeft hiervan een mooi vormgegeven ‘logboek’, waarin elke maand een kort verslag, informatie over de artiesten én een extra song exclusief te bekijken is. Wordt ‘Fellow Traveler’ voor éénmalig €20 en krijg toegang tot dit exclusieve logboek! Kijk op www.sputnik9.nl voor meer informatie.

*****

Sputnik 9De eerste Sputnik 9 videoclip is een feit!

Vanwege een speciale samenloop van omstandigheden hebben we, op de valreep, besloten nog een videoclip te schieten bij één van de B-kanten die tijdens het project gemaakt zijn. We hebben dit gedaan om verschillende redenen. Het nummer gaat namelijk over Donald Trump en met de verkiezingen in Amerika voor de deur leek het ons een perfect moment om een video te maken die het verhaal van de song versterkt. Daarnaast wil ik de release van deze video gebruiken om de release van het Sputnik 9 album op 8 december a.s. aan te kondigen. Een compilatie album, op 2 keer 180 grams vinyl, waarop alle songs die tijdens het Sputnik 9 project geschreven en opgenomen zijn staan. Meer informatie volgt…

Speciaal voor de release van deze video heeft woordsmid pur sang Rocco Ostermann nog een mooi verhaaltje geschreven om hem aan te kondigen, ik geef daarom de ‘pen’ bij deze aan hem door.
Lars Spijkervet

sputnik4013The Donald
Zijn ouders hadden ‘m mijns inziens beter én treffender Dagobert kunnen noemen, maar ja, met zo’n achternaam die ‘troef’ betekent, hou je alleen al je arme hartje vast, want je weet nooit wat die pedante riool-casanova nu weer uit zijn diabolische plannenpannetje tovert. Vorig jaar schreef ik met Donnerwetter mijn eerste anti trump nr, Trumpoline, en afgelopen april samen met de boys van Sputnik 9, (Vedran Mircetic, Lars Spijkervet, Paul Soeren) het tweede schotschrift tegen deze moderne Faust getiteld Kiss my apocalypse.

Ik heb een beetje het gevoel dat we aan het begin staan van een soort van James Bond film die nu eens wél echt slecht zou kunnen aflopen. Ik mag hopen dat de laatste troefkaart die Trump uit zijn mouw schudt slechts de joker zal zijn zodat hij met een ‘dead man’s hand’ van de wereld-pokertafel zal worden verwijderd. Het zijn verontrustende tijden want ik vermoed namelijk dat het alternatief ‘Hellary’ Clinton, mits gekozen, haar Air Force One net zo rapide zal vervangen door een bezemsteel van het huis Slytherine. The Donald gebruikt vanzelfsprekend zijn eigen vliegtuig. Het is de armoedige keuze tussen een brokkenpiloot of een jokkebrokkenpiloot.

Eerder namen we al The Phantom op met z’n viertjes. Beide nummers, zowel tekst als muziek, zijn in één dag geschreven en opgenomen, dat was namelijk wat het project Sputnik 9 behelsde. Zet 4 mensen die normaliter niet met elkaar spelen in een ruimte en kijk wat er uitkomt. Dat werd een hele fijne trip. Luister hieronder naar Kiss my Apocalypse!
Rocco Ostermann

*****

Check hier: Sputnik 9 Entry 1
Check hier: Sputnik 9 Entry 2
Check hier: Sputnik 9 Entry 3
Check hier: Sputnik 9 Entry 4
Check hier: Sputnik 9 Entry 5
Check hier: Sputnik 9 Entry 6
Check hier: Sputnik 9 Entry 7
Check hier: Sputnik 9 Entry 8
Check hier: Sputnik 9 Entry 9