Pinkpop

System of a Down naar Pinkpop 2017

Sytem Of A DownMet de bevestiging van System of a Down is er weer een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. De Amerikaanse heavy-metalband is een van de pioniers en bekendste nu-metal acts van de wereld waarbij ze intense metal combineren met rap, Oosterse melodieën en zelfs jazz. Aan het begin van deze week werd al bekend dat Green Day naar Landgraaf komt!

System of a Down wordt in 1994 opgericht in Hollywood en bestaat uit zanger Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian en drummer John Dolmayan. De leden van de band hebben Armeense roots wat duidelijk terug komt in de muziek van de band. System of a Down is niet beroerd om politieke thema’s en sociale gebeurtenissen in haar nummers te verwerken, zo gaat de grootste hit van de band Chop Suey, uit 2001, over de genocidecrisis in Armenië. “Our goal has been to stay open to whatever currents guide us through our lives – musically, thematically, in every way, to be ourselves,” verklaart zanger Serj Tankian. “Our songs and themes range from political to social to daily angst to love to hate to dope.”

In 2015 stond System of a Down voor het laatst in Nederland. In een uitverkochte Ziggo Dome speelde de band met de Wake Up The Souls tour waarmee ze stilstond bij de Armeense genocide van 100 jaar eerder. Die tour werd afgesloten met het eerste optreden van de band ooit in ‘thuisland’ Armenië.