Big Thief

Indierock band Big Thief komt op 23 januari 2017 naar Amsterdam

Big ThiefDe uit Brooklyn afkomstige indierock band Big Thief komt op 23 januari naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Deze show volgt na het eerder dit jaar verschenen debuutalbum Masterpiece dat op veel enthousiasme kon rekenen. De kaartverkoop start op 18 november om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via deze link.

Big Thief is de eigenzinnige formatie  rond zangeres/gitarist Adrianne Lenker en gitarist Buck Meek. De gruizige en melodieuze indierock wordt afgewisseld met zo nu en dan meer psychedelische folk aandoende songs. De band houdt er op een uiterst plezierige wijze een speelse repertoire op na vol expressieve zang, tempowisselingen en opvallende (gitaar) solo’s.

Adrianne en Buck ontmoetten elkaar een aantal jaren terug in Brooklyn. Als muzikale partners reisden ze het land door, en speelden op uiteenlopende plekken van oude bars tot werven, schuren en kelders. Samen namen ze ook albums op (A-Sides en B-Sides), en Adrianne bracht ook solowerk uit getiteld Hours Were The Birds.

Intussen is het duo met Max Oleartchik op bas en James Krivchenia op drums uitgegroeid tot een viertal. Door deze aanvulling klinkt de muziek iets ‘wilder’ en is er een dieper laagje nostalgie aan toegevoegd. Adrianne zegt hierover: “These guys feel like a pack of wolves at my back. They make the songs howl and bark with a fiere tenderness that gives me courage.”

Groot fan van Big Thief is Sharon van Etten, en noemt de muziek van de band: “A real journey, with intelligent stories and twist-and-turn melodies.”

LIVEDATUM 23/01/2017 Paradiso, Amsterdam