The Naked Sweat Drips

Debuutalbum The Naked Sweat Drips verschijnt 27 januari 2017

The Naked Sweat Drips

The Naked Sweat Drips brengt psychopathisch debuutalbum Psycho Sister uit op 27 januari 2017 via Butler RecordsDe oorspronkelijk Boxmeerse formatie combineert sinds 2010 intense psychedelische klanken met psychopathische teksten, gebracht met een dubbele gitaarattack, schreeuwende Hammondorgel en intense zang. Deze vermenging van psych, grunge, indie doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met een ‘jonge honden’-mentaliteit en bruisende energie.

In de zomer van 2013 bracht het zestal zijn titelloze EP uit. Deze werd in Nijmegen met Simon Snel (Black Bottle Riot) als mixer live opgenomen. Ze doken daarna de BigMouth Studio te Nijmegen in met Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) en nadat de opnames zijn gemastered door Pieter Kloos (o.a. Automatic Sam, Monomyth, Motorpsycho), brengt The Naked Sweat Drips in januari 2017 zijn debuutalbum uit via Butler Records, het eigen label van Bertus Distributie (o.a. Lamb, Anneke van Giersbergen, Ruben Hoeke Band, Donnerwetter).

Het album Psycho Sister, bestaande uit tien composities, is de mijlpaal en meetlat voor waar de band na vijf jaar staat en doet verslag van de oorzaken en gevolgen van het verliezen van grip op de realiteit. Waanzin, geestesziekten en verslavingen zijn het gevolg van de groeiende druk op de schouders van jongeren, werk- en thuislozen en andere slachtoffers van de recessie.

De live-ervaring is nauwkeurig op dit uurwerk vastgelegd; het onberekenbare karakter waarmee de band tijdens zijn optredens het publiek de stuipen op het lijf jaagt. Het album registreert wat de band nu is, maar de nummers blijven in ontwikkeling. The Naked Sweat Drips gaat na de release als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen. Niet psychedelisch maar psychopathisch.

LIVEDATA 28/01/2017 Merleyn, Nijmegen (release party) 02/02/2017 Cul de Sac, Tilburg 04/02/2017 Café Wilhelmina, Eindhoven 07/04/2017 Luxor Live, Arnhem 08/04/2017 Het Spektakel, Asten