Bettie Serveert

Bettie Serveert op 9 december naar Metropool

Bettie ServeertBettie Serveert doet een duet en zangpartner is Peter te Bos, frontman van CLAW BOYS CLAW! Sinds Mouth & Macneal en Sonny and Cher is er geen combi geweest die bij ons zo tot de verbeelding spreekt. WAT EEN TRACK! Staat op de nieuwe plaat, ga je dus zeker horen. Wij willen meer!

Bettie 25!
Bettie Serveert brengt dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren.

Bettie ServeertVan Palomine naar Damaged Good.
Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.
In 1991 ziet Bettie Serveert namelijk het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Support: BlackboxRed
Deze avond wordt afgetrapt door BlackboxRed en dat is een band met het nodige venijn. Een duo dat niet doet aan schattig en knuffelig maar wel in rauw en in-your-face. Zeker even op tijd komen, we zagen dit duo al eens in de support bij Claw Boys Claw een tijdje terug en waren meer dan aangenaam verrast!

LIVEDATUM 09/12 Metropool, Hengelo

Daarnaast tref je de Betties onder meer nog aan in 03/12 Hedon, Zwolle en de LIVEDATA 2017 onder meer… 14/01 Patronaat, Haarlem 27/01 Rotown, Rotterdam 07/04 Paard van Troje, Den Haag 22/04 Paradiso, Amsterdam