Steak Number Eight

Steak Number Eight op 17 december naar Poppodium Volt

Steak Number EightHet was en is nog steeds een hectisch, druk maar zeer succesvol jaar voor de Belgische postrockers van Steak Number Eight. Al ruim 10 jaar actief, maar nog steeds zijn de bandleden van de inmiddels zeer succesvolle Belgische band nog geen 25! Hun laatste wapenfeit Kosmokoma (Indie Recordings) werd in heel Europa lovend ontvangen en dus ook in Nederland waren OOR, Aardschok en MusicMaker vol lof over de verrichtingen van de band die het postrockgenre echt naar een nieuw level wist te tillen door moderne invloeden te verwerken. De ene Europese tour (met PRONG) was nog niet afgerond of de volgende Europese headline tour stond al voor de deur.

TOUREN MET PRONG EN MASTODON
Van thuisland België, waar Steak Number Eight inmiddels een dusdanige status heeft dat de band de grote zaal van Ancienne Belgique in Brussel uitverkoopt en op de grote podia van Dour, Graspop Metal Meeting en Pukkelpop mag aantreden tot vele shows in Duitsland (waaronder Wacken Open Air en Summerbreeze) Oostenrijk, Zwitserland, UK, Hongarije, Polen etc. Onlangs deed de band nog een korte, zeer succesvolle tour met de Amerikaanse alternative metalgrootheden van Mastodon bij de oosterburen.
Maar ook Nederland werd niet ontzien. Vette shows op de Venlose Zomerparkfeesten, Waterpop, Pedro Pico Pop en een aantal erg goed gewaardeerde clubshows hebben er voor gezorgd dat de band nu ook in ons land vaste voet aan de grond krijgt.

Support: Gomer Pyle

LIVEDATUM 17/12 Poppodium Volt, Sittard