Batmobile

Batmobile keert na 20 jaar terug met nieuw album

BatmobileOp vrijdag 3 maart zal de Rotterdams/Bredase cultformatie Batmobile hun nieuwe album Brand New Blisters uitbrengen. Het is hun eerste full length release sinds het album Welcome To Planet Cheese uit 1997. De nieuwe plaat van de internationaal gerenommeerde Psychobilly helden zal op zaterdag 4 maart gepresenteerd worden tijdens de vierde editie van het Scumbash festival. Dit festival wordt georganiseerd door de beruchte barbiers van het Rotterdamse Schorem en Batmobile is sinds de eerste editie de officiële huisband.

Brand New Blisters is het resultaat van een half jaar noeste arbeid in de Bavelse Shitpit Studio van Jeroen. De mastering van de plaat is verzorgd door de illustere Hay Zeelen, die dit in het verleden ook heeft gedaan voor uiteenlopende namen als Sepultura, Joe Jackson & Beth Hart. De fraaie hoes is van de hand van Pieter M. Dorrenboom. Hij is sinds 1984 de vaste tekenaar van de band en verantwoordelijk voor o.a. het bandlogo en hun meeste albumhoezen. De CD verschijnt via Butler Records en Music On Vinyl brengt het album op vinyl uit. De eerste persing verschijnt in een gelimiteerde oplage op geel vinyl.

BatmobileBatmobile is in 1983 opgericht door Jeroen Haamers (zang/gitaar), Johnny Zuidhof (drums) en Eric Haamers (contrabas). Nadat zij enkele maanden lang oude Rockabilly songs gecoverd hadden, besloten zij om hun eigen nummers te gaan schrijven. Dit leidde in 1985 tot de release van hun debuut. Met dit album kregen zij aanzienlijke (inter)nationale erkenning waardoor de band jarenlang tourde door o.a.  de Benelux, West-Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland. Later volgen ook nog shows in landen als Zweden, Finland, Brazilië en Amerika.

Het internationale succes van de band blijkt eens te meer uit het feit dat in 2001 op een Japans label A Tribute To Batmobile verschijnt, waarop bands uit onder meer Duitsland, Rusland, Brazilië, Japan, Australië, Zweden, Hongarije, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland een ode brengen aan Batmobile. De afgelopen jaren bleef de band veelvuldig de internationale podia onveilig maken en stond zij al vier keer op het podium van De Wereld Draait Door.

LIVEDATA 10/12 Knust, Hamburg (D) 17/12 Club Vaudeville, Lindau (D) 04/03 Scumbash Festival, Rotterdam (NL) 11/03 Bolwerk, Sneek (NL) 25/03 Milaan (I) 08/04 Altstadt, Eindhoven (NL) 12-14/05 Los Angeles (USA) 30/06 Hangar Rock, Sankt Stephan (CH) 28/10 Down at the Swamp 3, Derby (UK)