Marble Sounds

Clipprimeur: 27 Tapes publiceert bijzondere nieuwe versie Marble Sounds

Marble SoundsDeze week brengen het Nederlandse muziekconcept 27 Tapes ism Pinguin Radio en de Belgische band Marble Sounds een golden oldie opnieuw uit. In een hernieuwde, winterse versie van If You Stay Then I Can’t Go uit 2008 staat de 27 Tapes studio vol met strijkers – te zien en horen in de uitgebrachte video. Frontman Pieter Van Dessel: “Deze versie is exceptioneel.”

In de studio van 27 Tapes nam de bekende Belgische band Marble Sounds twee van hun songs opnieuw op, in een bijzondere versie. Het gaat om de golden oldie If You Stay, Then I Can’t Go uit 2008 en de nieuwere song ‘10 Seconds To Count Down’ van het nieuwe album ‘Tautou’, eerder dit jaar uitgebracht. Dat de uitkomst van deze 27 Tapes opnames zo bijzonder is geworden, gebeurde feitelijk per toeval.

Marble SoundsEen succes-versie per toeval
De dag van de opnames konden drummer Mattijs Vanderleen en gitarist Gianni Marzo er niet bij zijn. Om die ‘leegte’ in te vullen schakelde de band andere muzikanten in. In de lijn van de sound op het album Tautou werden dat drie strijkers en een hoorniste.

Bijzonder wás de track voorheen al: in de tijd dat Pieter het riedeltje ervoor schreef in 1999. “Het was toen net aan met mijn vriendin destijds, mijn huidige vrouw. Zij was met oud op nieuw van de eeuwwisseling naar Berlijn, ik in België. Het gaat over uw liefde volgen. Over samenblijven, eigenlijk: als jij blijft, dan blijf ik ook.”

Voor het eerst sinds de EP uit 2008 waar If You Stay Then I Can’t Go op werd uitgebracht, is er een nieuwe versie opgenomen – gebaseerd op een strijkers patroon – in de studio van het muziekconcept 27 Tapes. “Deze track heeft een hele reis afgelegd. Dit is echt iets buitengewoons.”

27 Tapes – een nieuw soort muzikale samenwerking
De muzikale samenwerking tussen Amongster en 27 tapes is er één zoals nog niet eerder gebeurde. Het muziekconcept van drie liefhebbers en experts op hun eigen vakgebied (video, audio en online promotie) bracht hen bij elkaar. Onder andere de band Amongster kreeg er lucht van en nam op uitnodiging de nieuwe single bij 27 tapes op.

De single werd opgenomen in de studio van Wouter Budé, de man achter Moon Music. De clip fabriceerde Doron Tempert ondertussen: een professionele visuele opname van de audio-opname. Dat resultaat – de single Butcher’s Boy – stuurde Maikel Janssen van internetbureau Exitable vervolgens de (online) wereld in.

Doel is om muziekliefhebbers op een nieuwe manier in aanraking te brengen met verschillende kwaliteitsbands, door ze op de gevoelige plaat vast te leggen. De gebundelde expertise van het trio achter het concept maakt zo het 27 tapes platform mogelijk: waar bands uit de BeNeDe kennis maken met het publiek, door professionele opnames in eigen stijl.