Nina June

PRIMEUR: Nina June presenteert nieuw hoofdstuk Bon Voyage

nina-june-press-shotNina June heeft een deal getekend bij het Engelse label Ostereo. Door het succes van de eerste singles van Bon Voyage, For Love en Keep On Moving, verscheen June op de radar van het label, die haar wereldwijd zal vertegenwoordigen. Begin 2016 presenteerde Nina June haar nieuwe muzikale project Bon Voyage, vergezeld van het nummer For Love, wat in een jaar tijd meer dan 1.5 miljoen keer op Spotify werd beluisterd.

Bon Voyage is de muzikale belichaming van Nina’s kijk op de wereld: “Het gaat over de verborgen eenzaamheid van onze generatie. We zijn allemaal jong, mooi en getalenteerd, maar tegelijkertijd enorm zoekende. Naar liefde, vrijheid en een persoonlijke missie. Nog nooit zijn we zo met elkaar verbonden geweest, maar toch zo alleen in deze reis. Bon Voyage is een saluut aan iedereen die deze zoektocht aangaat.”

Nina JuneDit thema zet zich voort met de nieuwste single van Bon Voyage, het prachtige We Watched It All Come Down, waarin June zingt over een verslechterende relatie. De piano-gebaseerde derde single is atmosferisch en tegelijkertijd achtervolgend met June’s kenmerkend intensieve vocalen.

De songs van Bon Voyage werden geschreven in samenwerking met Martijn Konijnenburg, een oude bekende van Nina’s tijd op de Rockacademie en internationaal doorgebroken als componist van Kygo’s Firestone. Samen combineren ze organische en electronische invloeden en vinden inspiratie in de muziek van Rhye, Zero 7 en soundtracks als American Beauty en Les Intouchables. Het resultaat: een serie aan atmosferiche, cinematografische pop songs.