Dez Mona

Dez Mona grijpt opnieuw naar podiumhemel

Dez MonaDez Mona = Gregory Frateur en Gregory Frateur = Dez Mona. Of toch op zijn minst voor driekwart. Want met zijn even uniek als dominant stemgeluid, ontroert Frateur ons al sinds het debuutalbum van dit fijne Antwerpse gezelschap in 2005.

Fans van het eerste én laatste uur kunnen de volgende dagen opnieuw hun hartje ophalen met vier concerten in Vlaanderen. Hopelijk komt de band ook snel weer een keer naar Nederland. Want hun laatste album Origin (september 2015) vult onze oren, hart en gemoed opnieuw met die stem die neigt naar Anthony and the Johnsons. Maar Frateur heeft meer engelen-DNA in zijn artistiek bloed. Werd de wieg van Dez Mona nog omringd door jazz en gospel, dan is het muzikale panorama van Dez Mona intussen opgerekt tot mooie songs die geen definitie hoeven. Hoog dramatisch stembereik, aangevuld met een complementair instrumentarium van snaren, toetsen en een accordeon. Mis deze unieke kans niet!

Tijdens het voorprogramma grijpt Billie Rodney aka Antwerpse zangeres Bie Van Landeghem haar kans. Een dreigende, donkere stem stem leverde haar in 2016 een plaats op in de finale van Humo’s Rock Rally met ‘de beste stem van de wedstrijd’ aldus de jury.

LIVEDATA 01/12 CC Belgium, Mechelen 02/12 De Roma, Antwerpen 10/12 Balzaal Belgium, Heusden-Zolder 17/12 De Steenoven, Herzele