Bazart

Stationschef 236: Bazart / Mathieu Terryn

BazartWie ons het afgelopen jaar ook maar met een half oor heeft gevolgd, weet dat wij Bazart hoog hebben zitten. Als een blok zijn we gevallen voor de fantasierijke klanken van het Vlaamse combo.

Onze liefde begon eind vorig jaar met Goud en is na vier singles en een album nog steeds niet bekoeld. Eerder andersom. In den beginne riepen we als enigen in de woestijn, maar inmiddels is Bazart niks minder dan een gevestigde naam. Dat Bazart de radio zou veroveren was geen verrassing, maar dat de band ook vaste voet aan de grond zou krijgen in festivalland mag toch wel bijzonder heten. Bazart kwam, zong en overwon op muzikale massabijeenkomsten als Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands.

Het festivalsucces van Bazart is opvallend, omdat de band absoluut geen biermuziek maakt, geen stevige rock, heftige dans of andersoortige publieksparticipatiepop. Het geheim van het succes van Bazart is misschien wel dat hun muziek melancholiek lijkt, maar uiteindelijk opbeurend blijkt. De beat is dan wel niet prominent, maar wel lekker en elke song heeft een refrein dat uitnodigt tot meezingen, misschien niet uit volle borst, maar wel volmondig.

Bazart zit momenteel midden in een succesvolle tour door de lage landen. Onze Bazz onderschepte zanger Mathieu Terryn in Haarlem, waar ze zich gereed maakten voor een show in het Patronaat. Het gesprek dat volgde is vanavond (03/12) te beluisteren tussen 19:00 en 21:00 uur en wordt donderdag (08/12) herhaald om 22:00 uur.

LIVEDATA 14/01 Poppodium 013, Tilburg 31/03 Lotto Arena, Antwerpen 01/04 Lotto Arena, Antwerpen 21/04 Paradiso, Amsterdam

De Top 25 van Bazart. En ietsje meer …

  1. Grimes – Genesis
  2. Air – Kelly watch the stars
  3. Ben Khan – Youth
  4. Dead Or Alive – You spin me round
  5. Destroyer – Kaputt
  6. Gorillaz – Dirty Harry
  7. Kavinsky – Nightcall
  8. Kendrick Lamar – Swimming pools (drank)
  9. Liss – Miles apart
  10. Jai paul – Jasmine
  11. Ratatat – Loud pipes
  12. Frank Ocean – Swim Good
  13. The Internet – Special Affair
  14. The National – Graceless
  15. Dr. Dog – That Old Black Hole
  16. Justin Timberlake – My Love
  17. Bon Iver – 33 “GOD”
  18. Francis & The Lights – Friends ft. Bon Iver
  19. Caribou – Can’t Do Without You
  20. Christian Walz – Wonderchild
  21. dEUS – Right As Rain
  22. Kaytranada – Got It Good ft. Craig David
  23. Rihanna – Needed Me
  24. Blood Orange – Chamakay
  25. Jamie Woon – Lady Luck
  26. Abel – Onderweg
  27. Amy Winehouse – Stronger Than Me
  28. James Blake – I Never Learnt To Share
  29. Micheal Jackson – Liberian Girl