Nu of Nooit

Woensdag en vrijdagavond: Nu Of Nooit -Finale- Radio

Nu of NooitNu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil met de Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals.

Dertig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in zes grote professionele popzalen van Limburg. De zes finalisten krijgen twee coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop. Talentontwikkeling staat centraal binnen de wedstrijd.

Uit meer dan 75 inzendigen uit de gehele provincie zijn uiteindelijk 6 Limburgse pop acts geselecteerd om de strijd aan te gaan voor de ultieme hoofdprijs, een optreden op Pinkpop Festival 2017. De volgende 6 acts mogen zich Nu of Nooit finalist noemen en zijn op 10 december te bewonderen in Poppodium Grenswerk:

Lapschwanz
LUCA MADU
Moeders Mooiste
Shiverburn
The Ten Bells
Throat of Autumn

Muziek van de finalisten hoor je natuurlijk op Pinguin Radio. Woensdagavond (7 december) en vrijdagavond (9 december) van 20:00 tot ongeveer 21:00 uur.

Finale: zaterdag 10 december in Poppodium Grenswerk, Venlo.