Trixie Whitley

Trixie Whitley op 10 december naar Poppodium Volt

Trixie WhitleyNa de fantastische show van vorig jaar komt de Belgisch-Amerikaanse Trixie Whitley Poppodium Volt op 10 december wederom omverblazen!

VAN BELGIË NAAR DE USA
De dochter van singer-songwriter Chris Whitley verhuisde op jonge leeftijd naar New York, waar ze op driejarige leeftijd haar debuut op het podium maakte naast haar vader. Ze leerde de daaropvolgende jaren piano en drums spelen, en begon ook op te treden met eigen liedjes. In 2008 nam ze een EP op in New York, geproduceerd door Meshell Ndegeocello. Een paar jaar later kwam haar debuutalbum Fourth Corner uit. Binnen een week kreeg ze een gouden plaat in België, waarna ze door Europa ging touren en onder meer op Pinkpop stond!

Trixie WhitleyPORTA BOHEMICA
In 2015 kwam haar meest recente juweel uit, genaamd Porta Bohemica, waar onder andere de prachtige hits Soft Spoken Words en Closer op staan. Trixie laat op dit album horen dat ze de veelzijdigheid van haar stem een thuis geeft in liedjes die ook haar veelzijdige schrijven en muzikale achtergrond herbergen. Whitley zegt zelf: “I wanted to make people think and feel something honest and emotionally complex in my music–that comes from being fully present in the creative moment.”

SUPPORT: AÏCHA CHERIF
“Als Lianne La Havas en Jeff Buckley een kind zouden krijgen …”, aldus de juryleden tijdens Kunstbende. Aïcha Cherif schrijft intense – dan weer ingetogen –songs met een sterk melancholische sfeer. Met het nummer ‘Change’ won de Maastrichtse Aïcha de landelijke finale van Kunstbende 2016.

In de zomer van 2016 ging Aïcha Cherif aan de slag met band en doken zij de studio in om de eerste EP, getiteld ‘Change’, op te nemen. Zij traden vervolgens o.a. op tijdens Zomerparkfeest (Venlo), Cultura Nova (Heerlen), Bruis (Maastricht) en DVERS Festival (Sittard).

LIVEDATUM 10/12 Poppodium Volt, Sittard