Blaudzun

Blaudzun op 15 december naar Patronaat

BlaudzunIn 2007 debuteert de Nederlandse indie artiest Johannes Sigmond onder de naam Blaudzun met zijn EP Loveliesbleeding, die hij, aangevuld met nieuwe songs, als zijn eerst volwaardige LP releaset in 2008 via V2 Records. Met het tweede album Seadrift Soundmachine dat in 2010 verschijnt, maken Blaudzun en zijn zeskoppige band (met broer Jakob Sigmond op gitaar) veel indruk tijdens clubshows en festivals, waaronder het optreden op Lowlands.

Zijn nieuwe album Jupiter is een drieluik dat over een periode van twaalf maanden wordt uitgebracht. Het eerste deel is op vrijdag 7 oktober verschenen. “Mijn nieuwe album is een drieluik, een collectie liedjes in losse delen. Drie albums die op verschillende momenten worden gemaakt en uitgebracht. Jupiter is in zekere zin een album in wording, en dat blijft zo totdat het laatste deel verschijnt. Deel I is af, maar deel II en III nog niet”, aldus Blaudzun.

Jeangu MacrooySUPPORT
Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van zijn thuisland Suriname. Zijn interesse in muziek ontstond op jonge leeftijd, wat hij gevolg gaf met een studie aan het conservatorium van Suriname. Na twee jaar besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite, en in december 2015 werd hij getekend bij Unexpected Records.

LIVEDATUM 15/12 Patronaat, Haarlem