Harlea

De ex-IJsbreker Miss Me van Harlea op -1 in de Graadmeter!

Harlea Harlea – Miss Me

Normaal gesproken zouden we nu op de proppen komen met wat persoonlijke en professionele info over de dame in kwestie, maar de maakster van Miss Me hult zich in een mantel van mysterie. We weten haar naam, Harlea, haar leeftijd, 22, haar woonplaats Noord-Londen en dat Miss Me haar debuut is, maar dat is dan ook alles.

Zelfs haar persfoto, een met de schaar gemaakte collage, verhult meer dan hij prijsgeeft. Mogelijk wil Harlea puur op de merites van haar muziek worden beoordeeld en niet op haar uiterlijk of afkomst. Dat zullen we dan maar doen. Harlea’s eersteling is stoer, stevig en sensueel. In een bad van warme gitaren zingt ze over de vage grens tussen liefde en obsessie.

Muzikaal volgt Harlea het chique, feministische rockpad dat geëffend is door bands als Garbage en The Kills. En hoewel haar sound wat meer nineties is, maakt Halrea toch deel uit van de nieuwe wave female fronted bands net als Black Honey en Wolf Alice. Tenminste als deze single een voorbode is van wat gaat volgen. In ieder geval is Harlea’s Miss Me een prima binnenkomer. Nog een paar van dit soort plaatjes en het zal Harlea een stuk lastiger vallen om anoniem te blijven.