Cross Linx

Ane Brun & Zapp4 bevestigd als headliner voor Cross-linx 2017

Ane BrunAne Brun is bevestigd als headliner voor het Cross-linx festival 2017. De populaire Noorse singer-songwriter Ane Brun (foto) gaat speciaal voor Cross-linx de samenwerking aan met het Nederlandse strijkkwartet Zapp4. Brun´s songs worden gearrangeerd door Zapp4, dat een reputatie heeft met bijzondere bewerkingen van onder meer Radiohead en Nirvana en bewijst dat een nieuw arrangement ook écht nieuw kan zijn. Een samenwerking om naar uit te kijken!

C3 ROADSHOW met o.a. Hauschka
Cross-linx is een Europese samenwerking aangegaan met likeminded festivals C3 Festival Essen, Sounds on Stockholm en Tallinn Music Week. Onder de noemer C3 Roadshow worden uit eigen land de meest aansprekende indie-classical acts van dit moment gepresenteerd. Uit Duitsland Hauschka, die met zijn door pingpongballen, gummetjes en flessendoppen vervormde ‘prepared piano’ een geheel eigen sound creëert, waar Yann Tiersen, John Cage en Erik Satie, jaloers op zouden zijn. Het Nederlandse trio rondom harpiste Gwyneth Wentink In C-Ode brengt een zinnenprikkelende audio-visuele versie van Terry Riley´s meesterwerk In C. Het uit Estland afkomstige TU:T slaat een brug tussen elektronica, glitch en akoestische instrumenten. En het Zweedse viool/elektronica-duo Therearenomorefourseaons geeft een prettig ontregelende interpretatie van Ravel’s klassieker de Bolero.

Eerder bevestigde headliners: Efterklang, Hauschka, My Brightest Diamond, Sarah Kirkland Snider’s Unremembered song cyclus met o.a. singer-songwriter DM Stith, Shara Nova en Padma Newsome. Andere bevestigde acts zijn de Nederlandse groep VanDryver en de Zuid-Afrikaanse bassist James Oesi.

CROSS-LINX 2017 – Tickets 39,-
do 2 maart – Muziekgebouw, Eindhoven
vr 3 maart – Oosterpoort, Groningen
za 4 maart – De Doelen, Rotterdam
zo 5 maart – Muziekgebouw aan ’t IJ & Bimhuis, Amsterdam