Sounds of Seattle

Sounds of Seattle op 6 januari naar De Kroepoekfabriek

Sounds of SeattleSeattle, dé stad waar de grunge geboren is. Begin jaren ’90 ontstonden er bands als The Posies, Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam. De nieuwe stroming was een revolutie in de wereld van toen en de schokgolf heeft zijn effecten nagelaten, merkbaar tot op de dag van vandaag. Sounds of Seattle neemt je mee op een trip terug naar die tijd.

Op vrijdag 6 januari heeft De Kroepoekfabriek de ideale gelegenheid om relaxt het nieuwe jaar te starten. Met goede muziek en een biertje in de hand kan je genieten van een tribute op hoog niveau. Daar zal Sounds of Seattle voor gaan zorgen! Sounds of Seattle brengt een waardige ode aan de namen van weleer. De stad is verantwoordelijk geweest voor een heel scala aan artiesten die in verschillende mate hun stempel op de hedendaagse muziek hebben gedrukt.

Die geschiedenis gaat al terug tot aan de jaren ’60. Vervolgens kwam eind jaren ’80, begin jaren ’90 het echte succes met de grunge. De muziek nam elementen uit de (trash)metal en punk en combineerde dit met heftige, vaak persoonlijke, teksten. De muziek werd de voedingsbodem van een hele generatie en inspireert tot op de dag van vandaag.

Denk hierbij aan Foo Fighters, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains. Ook artiesten als Jimi Hendrix, Macklemore en Queensryche zullen tijdens de avond de revue passeren. Van hard rock tot hiphop en alles ertussen in. Zolang het maar uit ‘The Emerald City’ komt.

Geen Seattle-tributeband is compleet zonder een echte Seattleite natuurlijk. Muzikant Johnny Smokes, zelf dus afkomstig uit The Emerald City, was op tour voor zijn nieuwe solo-album in Nederland toen het idee ontstond om een Seattle tributeband op te richten. Na enkele telefoontjes was de band snel gevormd. Oefensessies en enkele biertjes volgden: de klik was evident en de band geboren. Sounds of Seattle speelt sindsdien regelmatig in Nederland en daarbuiten.

LIVEDATUM 06/01 De Kroepoekfabriek, Vlaardingen