Brewed In Belgium

Brewed in Belgium zet klassieke Belgische albums in de schijnwerpers

Brewed in BelgiumBelgië staat bekend om zijn wereldberoemde exportproducten zoals wafels, chocolade, strips, frietjes en mode. Het bekendst staan de Belgen echter om hun enorme hoeveelheid verschillende bieren en de grote muzikale invloed die dit kleine landje heeft uitgeoefend.

Music On Vinyl gaat in hun Brewed in Belgium campagne klassieke Belgische albums in de schijnwerpers plaatsen.

De Vedett van deze batch: K’s Choice, het debuut van broer en zus Bettens. Ze toerden als support van o.a. Alanis Morissette in de jaren ’90 en ontvingen meerdere gouden en platina albums.

De exotische Palm van deze releases: Vaya Con Dios, één van de meest succesvolle Belgische artiesten. Internationaal scoorde deze band volop met hun warme muziekstijl. Night Owls is DE plaat met hun grootste hits: Nah Neh Nah en What’s A Woman.

De Mort Subite: Luc Van Acker’s The Ship, met daarop de culthit Zanna. Een geweldige plaat van dit voormalig lid van de invloedrijke Revolting Cocks.

Daarop aansluitend het debuut Jonge Helden van de Kriek van deze reeks: Arbeid Adelt!, de legendarische electronic band rond Marcel Vanthilt en diezelfde Luc Van Acker.

De Duvel uit het doosje is het debuut van het Antwerpse Zita Swoon, I Paint Pictures In A Wedding Dress, met daarop de hit My Bond With You & Your Planet Disco.

Al deze Grand Cru’s van de Belgische muziek zijn vanaf 24 -2-2017 te verkrijgen in de betere platenzaak.