traumahelikopter

traumahelikopter naar Hedon, Patronaat en Metropool

traumahelikoptertraumahelikopter heeft de wereld onlangs verblijd met hun derde album. Op Competition Stripe vliegt de band, net als op voorganger I Don’t Understand Them At All, iets minder vaak gierend uit de bocht dan op het doldrieste debuut, maar traumahelikopter klinkt zoals altijd urgent.

De garagepunk wordt geblend met de nodige melodie, hier en daar zijn zelfs een koortje en surf- en rockabillyinvloeden hoorbaar. Een beetje minder MC5 en een beetje meer Ramones en Buzzcocks zeg maar. Al met al vinden we dit dus een heel lekkere plaat en wij zijn al fan sinds het debuut. Dan maak je dus als Groningse snotapen drie geweldige platen en dat is knap te noemen.

Hoog tijd om ze dus weer eens uit te nodigen want live zorgt traumahelikopter voor zweet en euforie en zo hoort het in de rock ’n roll. Met een helikopter door de geluidsbarrière: het kan met traumahelikopter!

Lees hier het interview met traumahelikopter

LIVEDATA 26/01 Gebr. De Nobel, Leiden 27/01 Asteriks, Leeuwarden 28/01 De Piek, Flushing 02/02 Luxor Live, Arnhem 03/02 Hedon, Zwolle 09/02 Patronaat, Haarlem 10/02 Cul de Sac, Tilburg 11/02 Metropool, Hengelo 17/02 Oefenbunker, Landgraaf 18/02 Mezz Café, Breda 24/02 Burgerweeshuis, Deventer 25/02 Cayen, Enkhuizen