London Calling

Vier nieuwe namen voor London Calling 2017

ron gallo Ron Gallo

Na POND kunnen we nu Ron Gallo, WHITE, Flyying Colours en British Sea Power bekendmaken voor London Calling op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2017 in Paradiso. Kaarten zijn al in de verkoop verkrijgbaar. Alles over het programma lees je op de website van London Calling.

Ron Gallo

Rauwe garagerock van de bovenste plank. De Amerikaanse Ron Gallo releast op 2 februari zijn tweede album Heavy Meta dat bol staat van de felle, fuzzy gitaren, gefrustreerde zangpartijen en cynische teksten. Gallo houdt het voor de rest simpel: bas, drum en gitaar. Meer is er niet nodig om de gestructureerde chaos van zijn muziek vorm te geven. Werd hij op zijn debuutalbum Ronny nog geïnspireerd door Harry Nilsson, nu trapt hij het gaspedaal wat verder in en luistert hij vooral naar artiesten als Iggy & The Stooges en Minor Threat.

WHITE WHITE

WHITE
WHITE is een moeilijk googlebare bandnaam, maar de muziek is veel makkelijker te versmaden. Het vijftal uit Glasgow maakt swingende indiedancepopfunk – zeg maar. Er gebeurt een hoop. Saxofoons, gitaren, synths, zang en drums, maar het ligt nog steeds makkelijk in het gehoor en is onweerstaanbaar catchy. Een beetje Franz Ferdinand en een beetje KC and The Sunshine Band. Ze braken de kleine zaal al eens af tijdens London Calling en zijn van plan dit “dunnetjes” opnieuw te doen.

flyying colours Flyying Colours

Flyying Colours
“De beste shoegazeband van dit moment en misschien wel van altijd,” onze programmeur laat er geen gras over groeien en heeft de band teruggevraagd op London Calling. Afgelopen oktober overtuigden ze al voor een uitpuilende kleine zaal en nu mogen ze dat bij de grote zaal gaan doen. Shoegaze uit Australië dus, met een bak psychedelische pop en zoete melodieën erbij. Vorig jaar brachten ze hun tweede EP ROYGBIV uit. Bij vlagen net zo onnavolgbaar als hun spelling.

british sea power British Sea Power

British Sea Power
British Sea Power uit Brighton werd in zijn begindagen getekend door Rough Trade, waarna het balletje flink ging rollen. Na de eerste twee releases (en vooral het derde, zeer goed ontvangen album Do You Like Rock Music?) was de band niet meer weg te denken uit de Britse muziekwereld. Dit jaar verschijnt er sinds vier jaar een nieuw album met de titel Let The Dancers Inherit The Party uit.

London Calling

Het popfestival London Calling, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit het de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op het festival hebben al heel wat namen gestaan die later doorbraken bij het grote publiek, zoals: Foster The People, Florence and the Machine, Bombay Bicycle Club, Friendly Fires, The XX, Blur, The Kooks, Editors, Bloc Party en The Libertines.

LIVEDATA 26+27/05 Paradiso, Amsterdam