Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #47 & Albums week 4

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #2 van 2017.
Interviews met Madness, The Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson.

Dit nummer niet missen? Neem dan vóór aanstaande maandag 30 januari 16.00 uur een abonnement en profiteer van de aanbieding: 1 jaar Heaven van €33,40 voor slechts €22,50! Een abonnement neem je hier: www.popmagazineheaven.nl/actie-abonnementJTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjIxMjAlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5taXhjbG91ZC5jb20lMkZ3aWRnZXQlMkZpZnJhbWUlMkYlM0ZmZWVkJTNEaHR0cHMlMjUzQSUyNTJGJTI1MkZ3d3cubWl4Y2xvdWQuY29tJTI1MkZQaW5ndWluX1JhZGlvJTI1MkZwaW5ndWluLXJhZGlvLXByZXNlbnRzLWhlYXZlbi0yMDE3LTAxLTI0JTI1MkYlMjZoaWRlX2NvdmVyJTNEMSUyNmxpZ2h0JTNEMSUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==

Podcast Heaven Radio #47 – 24 januari 2017

  1. Foxygen – Follow The Leader
  2. Damien Jurado & Richard Swift – Hello Sunshine
  3. Tim Darcy – Still Waking Up
  4. Roberto Fonseca & Rafael Lay – Family
  5. Smetvis – Handen Van Goud
  6. Richard Palmer-James – A Very Bad Girl
  7. Future Thieves – Rosie
  8. David West – Au Contraire
  9. Kathryn Williams & Anthony Kerr – The Man I Love
  10. Angelina – January Butterfly
  11. The Clean – Poor Boy
  12. King Buffalo – Monolith
  13. Tuuletar – Tuu Kerää
  14. Joost Dijkema – Sacred Revelations
  15. Dustin Pittsley Band – Where I’ve Been
  16. Shrubbn!! – Lom
  17. Howe Gelb – Irresponsible Lovers
  18. Rayon – Kona

Albums van week 4

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Courtney Marie AndrewsRoots/Folk: Courtney Marie AndrewsHonest Life
Het prachtige Honest Life, het zesde album van de Amerikaanse singer-songwriter Courtney Marie Andrews, is hier al maanden een favoriet. Omdat de plaat in ons land evenwel nog niet uit was – in tegenstelling tot de VS – wilden we de platenmaatschappij niet in de wielen rijden en hielden we het stil. Gelukkig kunnen we het nu van de daken schreeuwen: dit een van de mooiste singer-songewriterplaten sinds tijden.

Piano MagicRock/Pop: Piano MagicClosure
Hoe beter het twintig jarig bestaan vieren dan door er mee op te houden? Closure is de toepasselijke titel van wat wordt aangekondigd als het allerlaatste album van het Britse Piano Magic. Pervers tegendraads, vooral op momenten dat een doorbraak nabij leek, grossierde de Londense groep in sombere, maar uiterst sfeervolle indiepop/rock.

MonkeyjunkBlues/Soul/Jazz/Klassiek: MonkeyjunkTime To Roll
De swampy bluesrock van het Canadese trio Monkeyjunk mag na vijf albums en talloze Canadese onderscheidingen niet meer verrassend zijn, het neemt niet weg dat het drietal ook op het zesde album Time To Roll weer buitengewoon veel indruk maakt met hun sprankelende mix van blues- en rootsrock. Niet opzienbarend, wel lekker van begin tot eind.

RicoWereld: RicoMan From Wareika & Wareika Dub
De Jamaicaanse trombonist Rico werd vooral bekend van zijn smaakmakende rol in The Specials en later in het orkest van Jools Holland. Zijn meesterwerk had hij al gemaakt: Man From Wareika. Het instrumentale album is nu opnieuw uitgebracht samen met het zeldzame Wareika Dub-album en diverse maxi-singles. Rico slecht de grenzen tussen reggae en jazz.