Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #48 & Albums week 5

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #2 van 2017.
Interviews met Madness, The Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson.

In de rubriek ‘Onder de loep’ aandacht voor Blake Mills, die als producer het ene na andere topalbum blijft afleveren: nu weer Darkness And Light van John Legend. Reggaekenner Eddie Aarts staat uitgebreid stil bij de rerelease van Bob Marley’s legendarische Live!

In de recensierubriek met meer dan 100 recensies, nieuwe albums van o.a. John Legend, Chuck Prophet, Howe Gelb, Adam Torres, Ron Gallo, Mark Eitzel en véél meer.JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjIxMjAlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5taXhjbG91ZC5jb20lMkZ3aWRnZXQlMkZpZnJhbWUlMkYlM0ZmZWVkJTNEaHR0cHMlMjUzQSUyNTJGJTI1MkZ3d3cubWl4Y2xvdWQuY29tJTI1MkZQaW5ndWluX1JhZGlvJTI1MkZwaW5ndWluLXJhZGlvLXByZXNlbnRzLWhlYXZlbi0yMDE3LTAxLTMxJTI1MkYlMjZoaWRlX2NvdmVyJTNEMSUyNmxpZ2h0JTNEMSUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==

Podcast Heaven Radio #48 – 31 januari 2017

  1. Sylvia – Every Time A Train Goes By
  2. Rory Block – Keepin’ Outta Trouble
  3. Zoos Of Berlin – Spring From The Cell
  4. The Fat Babies – After A While
  5. Mississippi Heat – Cab Driving Man
  6. The Flaming Lips – How??
  7. Johnnyswim – Hummingbird
  8. Gjermund Larsen Trio – Sostervals
  9. Aurelio – Yalifu
  10. Lurrie Bell – I Get So Weary
  11. Carl Broemel – Rockingchair Dancer
  12. Monkeyjunk – See The Sign
  13. Osman Martins & Quatuor MP4 – Acalanto
  14. Mike Zito – On The Road
  15. John Legend – Right By You (For Luna)
  16. Julia Jacklin – Same Airport, Different Man

Albums van week 5

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Bert JanschRoots/Folk: Bert Jansch – Living In The Shadows
Een prachtige 4-lp/cd box uit met drie albums uit de jaren negentig van de Britse folkzanger/gitarist: The Ornament Tree (1990), When The Circus Comes To Town (1995) en Toy Balloon (1998). Naast deze trits, waarvan met name Circus tot Bert Jansch’ allerbeste platen behoort, bevat de set ook een vierde cd/lp met niet eerder uitgegeven materiaal dat alleszins de moeite waard is.

Mark EitzelRock/Pop: Mark Eitzel – Hey Mr. Ferryman
Zijn vorige album Don’t Be A Stranger kon de vergelijking aan kon met vrijwel alles wat hij ooit met American Music Club had gedaan. Hey Mr. Feryman liet bijna vijf jaar op zich wachten maar is opnieuw een schitterende plaat. Onder hoede van oud-Suede-gitarist Bernard Butler toont Mark Eitzel waarom de Engels krant The Guardian hem de grootste levende Amerikaanse tekstdichter noemt.

Jimmy ScottBlues/Soul/Jazz/Klassiek: Jimmy Scott – I Go Back Home: A Story About Hoping And Dreaming
Opgenomen in 2009, vijf jaar voor zijn dood op 88-jarige leeftijd, maar nu pas uitgebracht naar aanleiding van de gelijknamige documentaire. I Go Back Home toont nog één keer het immense talent van deze androgyne jazzzanger met zijn karakteristieke stem. Klassieke jazzballades zijn zelden mooier en ontroerender uitgevoerd.

Wereld: The Klezmatics – Apikorsim: HereticsThe Klezmatics
Zo’n tien jaar was het stil rond waarschijnlijk de beste klezmergroep ter wereld, maar met Apikorsim: Heretics is er een opvolger voor de twee Woody Guthrie-platen uit 2006. Zo avontuurlijk als Wonder Wheel is Apikorsim: Heretics niet, eerder een herijking van de mix van klezmer en Jiddische gezangen die The Klezmatics tot primus inter pares maakt.