Close Talker

Close Talker met nieuw album naar V11, Hedon en Vestrock

Close TalkerDe Canadese band Close Talker komt in juni voor drie shows naar Nederland. Enkele weken eerder – op 21 april – verschijnt Lens, het nieuwe album van dit opkomende indie drietal. Close Talker is te zien in Rotterdam (V11, 1 juni), Zwolle (Hedon, 2 juni) en op Vestrock in Hulst (3 juni). Kaarten voor deze shows zijn te bestellen via de websites van de podia. Luister hieronder naar de nieuwe single Afterthought.

In 2012 zijn de mannen van het trio voor het eerst bij elkaar gekomen. Direct het eerste jaar staat de band in de finale van de belangrijke Canadese radio talentenjacht ‘CBS Searchlight Competition’. Dit opent de deuren naar het buitenland. Na shows op South by South West en The Great Escape zijn critici unaniem positief over Close Talker. Zo noemt het gerenommeerde Q Magazine de band “één van Canada’s meest opwindende exportproducten”.

Op Lens, het tweede studioalbum van de band, laat Close Talker een meer volwassen en evenwichtig geluid horen. Dit, uiteraard, zonder ook maar enigszins in te leveren op het bekende rauwe en tegelijk kwetsbare geluid van de band.

On stage is er de gehele show iets te zien. De muzikanten zijn enorm druk met alle instrumenten die ze bespelen. Zo is de zanger ook gitarist en toetsenist, de drummer ook zanger en sample bespeler en de gitarist ook toetsenist én bespeelt hij met zijn voeten de bas via baspedalen van een orgel.

LIVEDATA 01/06 V11, Rotterdam 02/06 Hedon, Zwolle 03/06 Vestrock, Hulst